Deze herfstvakantie in Burgers’ Zoo: Día de los Muertos!

Foto:

Van zaterdag 14 tot en met zondag 29 oktober staat Burgers’ Zoo in het teken van Día de los Muertos: Dag van de Doden. Dit kleurrijke feest is het grootste culturele evenement van Mexico, maar wordt ook in bijna alle Zuid- en Midden-Amerikaanse landen gevierd. In tegenstelling tot Halloween is Día de los Muertos echter helemaal niet bedoeld om te griezelen: het respect voor overleden familieleden en vrienden staat centraal, waarbij tevens het leven wordt gevierd. Het is een bijzonder, feestelijk evenement met een rijke historie dat geschikt is voor jong en oud. Día de los Muertos is terug te voeren op de eeuwenoude cultuur van de Azteken en de Maya’s. Alle praktische informatie over dit evenement is te vinden op www.burgerszoo.nl/diadelosmuertos. Abonnementhouders krijgen gratis toegang. 

Steeds meer internationale bekendheid

Met name in Hollywood ontstaat een groeiende belangstelling voor het fascinerende evenement Día de los Muertos. Zo vond in de laatste film van James Bond de openingsscène plaats in een Mexicaanse stad tijdens de grootschalige viering van dit evenement. In november van dit jaar komt Disney met de internationale première van Coco: deze nieuwe tekenfilm voor jong en oud is helemaal gebaseerd op Día de los Muertos en legt de oorsprong en gebruiken van dit evenement spelenderwijs aan de (jonge) kijkers uit. 

Acteurs, workshops en aankleding

In samenwerking met ROC Rijn IJssel heeft Burgers’ Zoo dit jaar op elke dag van het evenement twaalf acteurs in het park rondlopen, die in traditionele stijl zijn verkleed en geschminkt. Niet alleen kunnen bezoekers met deze kleurrijke figuranten op de foto, maar ook trakteren zij gasten op kenmerkende Mexicaanse muziek. Het Arnhemse dierenpark organiseert daarnaast speciale workshops, waarin kinderen en volwassenen van origami schedels kunnen maken en versieren, maskers kunnen ontwerpen en bijvoorbeeld marsh mellows kunnen beschilderen. Naast de sfeervolle thematische elementen van vorig jaar zorgt Burgers’ Zoo voor extra aankleding. Zo sieren meer dan 1500 meter Mexicaanse Día de los Muertos-vlaggetjes de paden van het park en voor de Pinguïn Corner komen grote muurtekeningen te hangen.Dia De Los Muertos 21

Bron: Burgers'Zoo

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen