Bezoekers chatten met planten in Bush en Desert

Foto:

Wij nemen samen met 24 andere botanische tuinen in Nederland deel aan het ‘Jaar van de Botanische Tuinen’ van de NVBT (Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen). In dit themajaar organiseren we diverse activiteiten rond zijn bijzondere plantencollectie. Zo willen elf planten in de Bush en Desert maar al te graag meer over zichzelf vertellen! Bezoekers aan het Arnhemse dierenpark kunnen in de Bush en de Desert een speciale app downloaden, Hortus Chat, en vervolgens met deze elf planten een echte conversatie starten. In de meivakantie geven dierentuingidsen extra tekst en uitleg over planten in de Bush en Desert, zijn er themarondleidingen op basis van reservering vooraf en op de themapagina zijn allerlei plantenartikelen te vinden over bijzondere plantensoorten in Burgers’ Zoo.

Chatten met planten

Bezoekers aan Burgers’ Zoo kunnen in de Bush en de Desert de gratis Hortus Chat downloaden (geschikt voor iPhone en Android vanaf versie 5.0) en vervolgens zelf de planten uitkiezen die ze willen ontmoeten. Wanneer je in de buurt van één van de betreffende planten bent, krijg je vanzelf een appje en kun je met die plant een gesprek voeren. De chat is bedoeld om het leren kennen van bijzondere plantensoorten leuker en interactiever te maken. Als de app in de Bush of Desert wordt gedownload, ontvangt de gebruiker alleen de informatie relevant voor ons park. Download je de app thuis, dan ontvang je alle informatie van alle 25 deelnemende botanische tuinen. In de Bush staat een informatiebord met daarop de locaties van de planten die aan de chat deelnemen en tenslotte hangen aan de pratende planten ter indentificatie kleine naamkaartjes.

Boomaristolochia 297

Gidsenactiviteiten en speciale themawebsite

Gidsen geven in de meivakantie meer tekst en uitleg over bijzondere plantensoorten in de Bush en Desert. Ook verzorgen zij themawandelingen over speciale plantensoorten in de Bush en Desert van 26 tot en met 30 april (reservering vooraf verplicht). Burgers’ Zoo heeft een themapagina gemaakt op waar meer informatie te vinden is over de Hortus Chat, diverse artikelen over bijzondere plantensoorten in het park te vinden zijn en de gidsenactiviteiten en –rondleidingen vermeld staan.

Bron: Burgers'Zoo

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen