Mummel, het eerste gebarentaal plaatjesboek voor kinderen in Nederland

Foto:

Tijdens de Kinderboekenweek van 1 tot en met 12 oktober 2014 komt het eerste gebarentaal plaatjesboek voor kinderen in Nederland uit. Doel van dit boek van is om dove- en slechthorende jonge kinderen op een ongedwongen manier te laten communiceren met ouders en andere kinderen.

De plaatjesboeken beginnen eenvoudig maar worden uitgebreid tot de kinderen een complete zin in gebarentaal kunnen leren. Op de linkerkant staat een illustratie en op de rechterkant het vriendje Moos die de gebaren voor doet. De eerste serie bestaat uit vijf boekjes.
 
Het idee voor dit boek is ontstaan tijdens een stage op een kinderdagverblijf met horende-, dove- en slechthorende kinderen. Speciaal voor één van de dove kinderen is een plaatjesboek met gebarentaal ontwikkeld zodat ook hij met de hele groep kon communiceren. Het werd zo goed ontvangen dat besloten is het gebarentaal plaatjesboek te professionaliseren en uit te geven.
Marianne Klaassen, bedenker van het boek houdt op 11 oktober 2014 van 10.30 – 13.30 uur een signeersessie in de Bibliotheek van Veldhoven, Meiveld 2.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
kaft-mummel-fruit-persbericht-voorzijde
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen