Prentenboekenmakers te gast in Bibliotheek Centrum

Foto:

Donderdag 25 september zijn de prentenboekenmakers Ingrid en Dieter Schubert te gast in Bibliotheek Centrum (Rozet) te Arnhem. Van 19.30 tot 21.30 uur laten zij een stukje van hun wereld zien.

Ingrid en Dieter Schubert maken al meer dan dertig jaar samen prentenboeken. Toch vallen ze niet in herhaling en steeds weer maken ze nieuwe prachtige prentenboeken die blijven verrassen. Zo ontstonden o.a. ‘Monkie’, ‘Platvoetje’, ‘Woeste Willem’ en ‘Er ligt een krokodil onder mijn bed’. Een kinderboek wordt vaak niet alleen gemaakt door een schrijver, maar ook door een illustrator. Die tekent of schildert de plaatjes in het boek. Dat is een vak apart. Sommige van hen schrijven zelf ook de bijbehorende teksten. 
Ruim een eeuw geleden kende Nederland al kinderboekillustratoren. In die tijd maakten ze vooral prenten vol lieve, vrolijke kinderen. De laatste vijftig jaar is er veel veranderd op het gebied van de kinderboekenillustraties. Wat vooral opvalt is, dat er zo veel kan en mag in Nederlandse kinderboeken. Illustratoren kunnen hun eigen sfeer en techniek laten zien, waardoor een boek heel bijzonder wordt.  
De avond start om 19.30 uur met eerst gezamenlijk koffie drinken en vanaf 20.00 uur vertellen de Schuberts over hun werk en tekenen zij. Deze activiteit wordt georganiseerd door de Bibliotheek in samenwerking met de Arnhemse Kinderboekwinkel.
De lezing vindt plaats in het auditorium op de 5e verdieping van Rozet (Kortestraat 16). Kosten zijn voor leden € 2,50 en voor niet-leden € 3,50. Inschrijven kan via: www.bibliotheekarnhem.nl/activiteitenprogramma. 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
er-ligt-een-krokodil-onder-mijn-bedlemniscaat
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden