Het Gelders Orkest neemt Dudok over

Foto:

Op donderdag 25 september 2014 opent burgemeester Kaiser om 20 uur de expositie Het Gelders Orkest 125 jaar in vervoering in café-brasserie Dudok in Arnhem. Deze expositie vormt de start van een feestelijk seizoen voor Het Orkest.

Al 125 jaar lang is Het Orkest gepassioneerd en ondernemend. Symfonische muziek is de basis, maar vorm en locatie verschillen. Heilige huisjes zijn er niet. Planet Earth in Ziggo Dome, The Lord of the Rings in Het Concertgebouw, het groots uitgevoerde War Requiem van Benjamin Britten. En nu dus ook een expositie én optredens in Dudok Arnhem. Het Gelders Orkest valt op door zijn vernieuwende en grensverleggende initiatieven. Jong en oud wordt binnen en buiten de concertzaal geraakt met live klassieke muziek.
Pop-up muziekkoffer 
De expositie bij Dudok Arnhem neemt de bezoeker mee door de rijke geschiedenis en ambitieuze plannen voor de toekomst. Musici van Het Gelders Orkest zullen de komende maanden regelmatig in Dudok, de huiskamer van Arnhem, korte klassieke concerten geven en performances verzorgen. Pronkstuk van de expositie is de speciaal ontworpen pop-up muziekkoffer waarin bezoekers stappen in de wereld van Het Gelders Orkest. Deze werd geschonken door de Vrienden van Het Gelders Orkest. De expositie is tot en met 18 januari 2015 in Dudok te bezichtigen.
 
Meer jubileumactiviteiten
Het Gelders Orkest viert haar jubileum het hele seizoen. Van een serie jubileumconcerten tot een documentaire, een boek en tal van andere activiteiten. Omroep Gelderland zendt op 11 en 12 oktober de documentaire uit. Op 1 december 2014 publiceert historica Emma Los haar boek over Het Gelders Orkest waarin zij vertelt welke kenmerken het Orkest altijd heeft weten te behouden: voor iedereen, gepassioneerd, ondernemend en spelend op het hoogste niveau.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden