Jubilerend orkest voor het eerst op podium met rapper

Foto:

Het Gelders Orkest treedt op vrijdag 19 september op tijdens het multimediaspektakel Bridge to Liberation Experience. Het orkest speelt samen met andere artiesten op een podium op de Nederrijn. Het is voor het eerst haar 125-jarig bestaan dat het orkest het podium deelt met een rapper, Gers Pardoel.

Bridge to Liberation Experience herdenkt één van de grootste en belangrijkste veldslagen in de Tweede Wereldoorlog, Operation Market Garden met daarin de Slag om Arnhem. Het wordt een zeer bijzondere herdenking met een centrale rol voor de brug die 70 jaar geleden centraal stond: de John Frostbrug. Het multimediaspektakel op de brug neemt het publiek mee in het verhaal van Operation Market Garden, de Slag om Arnhem, de terugtrekking, evacuatie en de wederopbouw van de stad.
Primeur
Het Gelders Orkest treedt tijdens het herdenkingsconcert op met mezzosopraan Tania Kross, de Ambassadeurs van de Vrijheid, Douwe Bob, de hitsensatie Dotan, jazztrompettist Eric Vloeimans en DJ Isis. Ook rapper Gers Pardoel is van de partij, uniek in dit geval is dat het jubilerende orkest nooit eerder met een rapper op het podium heeft gestaan.
Alvin Williams
Er komen zes grote schermen rond de brug waarop het spektakel voor de toeschouwers te volgen is. Het evenement staat onder regie van Alvin Williams, producer van de Koningsvaart van Willem Alexander en productieleider van de Nationale Dodenherdenking. 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden