Jubileum Wijken voor Kunst Arnhem

Op zaterdag 20 en zondag 21 september wordt in de Arnhemse wijken Klarendal, Sint Marten-Sonsbeekkwartier en Spoorhoek voor de tiende keer Wijken voor Kunst gehouden. Tijdens deze kunst & cultuurmanifestatie laten creatieve bewoners zien en horen wat zij maken. Amateurs en professionals van allerlei disciplines doen mee: fotografen, muzikanten, choreografen en dansers, modeontwerpers, theatermakers en acteurs, tekenaars, schilders, beeldhouwers, vormgevers, enzovoort. 

Wijken voor Kunst is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een wijkbreed podium waarin de ontmoeting centraal staat: tussen wijkbewoners en hun creatieve buren, tussen hen en de omgeving. De meeste deelnemers melden zich via open inschrijving, verrassend is dat er elk jaar weer nieuwe namen bijzitten. Ook doen verschillende instellingen uit de wijken mee aan de manifestatie. Tussen hen en diverse creatieve wijkbewoners zijn hierdoor in de loop der jaren al verschillende samenwerkingsverbanden ontstaan. Er zijn meerdere groepsexposities open tussen 12 en 18.00 uur en op zondag is bij café Atlanta vanaf 14.00 uur weer het traditionele buitenpodium met dit jaar 10 bands uit de wijk.
Postbodemonologen
Wijken voor Kunst organiseert zelf de laatste jaren voor het weekend ook een theatraal project met bewoners. Dit jaar is dat ‘De Postbodemonologen’, een multidisciplinaire route langs 10 locaties op de zondag. In de wijk wonen verschillende kunstenaar-postbezorgers. Een aantal van hen leverde inspiratie voor de verschillende acts: naast theatermonologen ook liedjes, een installatie en dansen. Het publiek wordt in een huifkar vervoerd vanaf startpunt De Nieuwe Hommel in Sint Marten. Er zijn drie vertrekmomenten: 12.00, 14.00 en 16.00 uur.
rqw129svbn8zy2f2veew822jr
Walking Faces bij Molen de Kroon in 2010 (foto © Zefanja Hoogers)
Kazerneplein
De oplevering van het wijkplein van Klarendal bij het MFC en de Kazerne wordt ook feestelijk gevierd met een speciaal programma van de gebruikers van het plein, zoals jongerencentrum de Mix, Buro Propz, Kunstbedrijf Arnhem, Huis van Puck en basisschool Kunstrijk. Er komt een openlucht-huiskamer en een buitenpodium met verschillende optredens, er zijn allerlei exposities in de gebouwen rondom het plein en ook óp het Kazerneplein.
Informatie
Op de Facebook pagina staan altijd de laatste nieuwtjes en worden de PR uitingen van deelnemers verzameld.  Het hele programma wordt in een boekje met plattegrond opgenomen. Deze programmaboekjes zijn vanaf 17 september te vinden in de wijk op locaties als het winkelcentrum, de horeca en de Molen. Op de website www.wijkenvoorkunst.nl staat een interactieve kaart, maar is het programma dan ook als pdf te downloaden. 
 
Foto header: De Wijk Danst! bij de oude toneelschool in 2013 (foto © Zefanja Hoogers)
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
gp31otetqgvejz0e6qfw23jlf
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden