Cubaanse klanken op Kademarkt

Foto:

Op zondag 7 september is er weer een Kademarkt in Arnhem, een gezellige tweedehandsmarkt met curiosa, brocante, zelfgemaakte kunst & kitsch en informatiekraampjes van verenigingen en goede doelen. Elk kraampje is uniek, er is live muziek en de toegang is gratis!

Behalve heel veel kramen, staan er verder een aantal gezellige terrasjes om uit te rusten en te genieten van de lekkere hapjes en drankjes die op de markt worden geserveerd. Het inmiddels beroemde kraampje van Toekies Surinaamse heerlijkheden staat er weer dus u hoeft uw lunch niet mee te nemen. Lekker genieten van deze en andere uitmuntende koks die hun goede naam op de Kademarkt reeds verdiend hebben.
De livemuziek wordt op de Kademarkt verzorgd door Trio con Tres. Zij zijn verliefd geworden op de Cubaanse Bolero, ritmische Son en de opzwepende ritmes uit Latijns – Amerika. Deze driemans-formatie kenmerkt zich door het typische heldere geluid van de dubbelsnarige tres-gitaar tegen een swingende achtergrond van contrabas en klein percussie. Het trio bestaat uit Petra Boogmans – leadzang, claves en maracas, Jan Martens – tres en corozang en José Arends- contrabas en corozang n speelt al bewegend over de markt. 
trio-con-tres-1
Trio Con Tres
Uit een heel ander vaatje tappen de dames Monique en Cindy; zij zullen een heus pannenkoekenhuis neerzetten en deze muzikaal begeleiden met liedjes uit de oude doos, zelfgemaakte en meezingers, maar in ieder geval vol van zin en inspiratie. Ook staat de stuurhut van DJ Theo er weer: Play It Black. Hij draait gezellige muziek en hits van vroeger en van niet zo heel erg lang geleden. Er mag gedanst worden!
Nilakoto
De Kademarkt steunt het goede doel van Nilakoto, zij bouwen o.a. scholen in Gambia. Robert Ekas (die tevens koffie verkoopt vanuit zijn zelfgebouwde eend) ontmoette in 2010 Buba Sanyang en startte een particulier ontwikkelingsproject bij Brikama in Gambia, West Arfika: Nilakoto nursery school & lodges. 
Via
http://nilakoto.blogspot.nl/
kunnen al vanaf 2012 alle ontwikkelingen worden gevolgd. Op de markt vindt u hun kraam die gevuld is met spullen gespaard door vrienden en familie.
Kademarkt, Lage Rijnkade Arnhem, zondag 7 september van 10.00 – 17.00 uur; toegang gratis; Kijk ook eens op: www.kwartiermakers.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen