Het Gelders Orkest opent jubileumjaar met Wende

Foto:

Het Gelders Orkest start haar jubileumjaar met een serie openluchtconcerten samen met Wende Snijders. Het openingsconcert is vrijdag 29 augustus in Apeldoorn, een dag later staat het orkest op de UITboulevard in Arnhem.

Het Gelders Orkest bestaat 125 jaar en heeft haar wortels in een rijke geschiedenis. Zij blijft constant zoeken naar nieuwe vormen om klassieke muziek bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. De samenwerking met Wende sluit volledig aan bij de passie voor muziek en de zoektocht naar vernieuwing. 
Concerten
Op vrijdag 29 augustus is het eerste concert in Apeldoorn tijdens de Kanaalconcerten en op zaterdag 30 augustus volgt de UITboulevard in Arnhem. Deze concerten zijn gratis te bezoeken.  De tour wordt op 31 augustus vervolgd in het Openluchttheater te Ede en op 4 en 5 september staan het orkest en Wende in het Goffert Theater in Nijmegen.
Wende Snijders 
Wende is geen onbekende in de theaterwereld en het popcircuit. Ze maakte meerdere cd’s en dvd’s, en won diverse prijzen voor haar werk (o.a. de Gouden Harp, de Annie MG Schmidt prijs en twee Edisons). Haar nieuwste cd Last Resistance nam Wende op in Berlijn. Wende zoekt het spanningsveld tussen het vertellen van een verhaal en de trance en tussen orkestrale- en elektronische muziek. Hiermee onderzoekt ze de balans tussen de entertainment en het experiment. 
Kijk voor meer informatie over Het Gelders Orkest op www.hetgeldersorkest.nl en over Wende op www.wende.nu
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen