Feest als afsluiter en feest als start

Liefhebbers van muziek en van feest kwamen dit weekend aardig aan hun trekken in Arnhem. Zaterdag was de Nieuwe Haven het domein voor 8Bahn, zondag was de slotdag van Park Open en een voorproefje op het nieuwe muziekseizoen op het Krachtstroom Festival. Arnhem Nieuws was van de partij op zondag.

Dertien zondagen lang was het in Park Sonsbeek één groot feest. Duizenden bezoekers trokken op zondagmiddag naar de Ronde Weide en genoten van de vele bands die dit jaar op het podium hebben gestaan. Dit jaar was er opnieuw veel aandacht op het talent uit Arnhem en directe omgeving met Young Talent Stage. Het mooie aan Park Open is dat het een samenwerking is tussen veel initiatieven op het gebied van muziek in Arnhem.
oid3qdxhwt0kz9hism4yk6uex
Park Open, zondag 24 augustus 2014
Buitje
Zondag 24 augustus was de laatste editie van 2014. Met een bijdrage van Muziek bij de Buren (Esk-esquere en New Blue Moon) en de aanstormende talenten Julia en Lucy werd toegewerkt naar een swingend slot. Een ‘buitje noodweer’ dreigde met kortsluiting nog even roet in het eten te gooien, maar dat ‘feestje’ ging niet door. De dames maakten hun optreden af op het hoofdpodium. 
Swingend
Het slot was voor The Etta James Experience. De band, onder leiding van zangeres Floor Kraayvanger, zorgde voor een swingend slot, zoals Park Open het verdient. Velen uit het publiek gaan op 12 september naar Luxor Live om de show nogmaals mee te maken, dat was wel duidelijk. Park Open 2014 zit er op. Tevreden publiek, tevreden muzikanten en een tevreden organisatie; “we” kunnen niet wachten tot 2015.
pc7eqvcocuyzrgm590uex3dk5
The Etta James Experience
Krachtstroom
Daar waar in Arnhems’ mooiste park een evenement afsloot, werd aan de andere kant van het centrum een seizoen geopend. Met het Krachtstroom Festival zetten Popcentrum Jacobiberg, Willemeen en Luxor Live de toon voor het nieuwe seizoen. Eerder werd nog gebruik gemaakt van de Rijnkade, maar de derde editie van het festival zocht het nu een treetje hoger met de Mainstage op het Roermondseplein en een tweede stage op de Wall of Fame. 
Mojito
Tussen de twee podia was een traverse ingericht met het randprogramma. Natuurlijk lekker eten, maar je kon er onder meer ook naar de ‘kapper’, luisteren naar Spoken Word en een Mojito-tje bestellen bij de Nondesju Sjo. En ja, je kreeg er een lekker ‘bakkie muziek’ bij ook. De Wall of Fame was the-place-to-be voor reggae, techno en house. Veel bezoekers kwamen daar en bleven er.
l99n9oinnnzwjxtvm3ciw95re
Wall of Fame
Pech onderweg
Op het Roermondseplein werd de dag geopend met lekkere porties rock en pop. En al was hier geen sprake van ‘13’, voor Gruppo Di Pawlowski verliep de reis met pech onderweg. Voor de heren geen probleem, zij vinden altijd hun weg en stonden uiteindelijk keurig op tijd op het podium. Met de pop/reggae van Splendid werd de toon gezet voor de afsluiter van de avond: The Opposites.
Feest
Het hiphop duo houdt wel van een feestje en deelt dit graag met de bezoekers. En passant werd er ook nog even ouderwets ‘gehakt’. “Veiligheid boven alles en help mekaar!” en het ging helemaal los. Er zijn er wat met blauwe plekken thuisgekomen, maar wat geeft dat? “We kwamen voor een feestje en dat hebben we gekregen ook!” 
Foto header: The Opposites op Krachtstroom Festival 2014; Foto’s: Arnhem Nieuws
Klik HIER voor een verslag van 8Bahn Harbour Festival (Arnhem Direct)
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
a0jhd20cd4qc69dem9xeip7qd
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden