UITboulevard 2014 Arnhem met heel veel optredens

Foto:

Het centrum van Arnhem staat zaterdag 30 en zondag 31 augustus in het teken van het nieuwe UIT seizoen. Middelpunt van de activiteiten is het gebied rondom Musis Sacrum. De organisatie pakt groots uit met optredens van onder meer Het Gelders Orkest met Wende en de popsensaties Jett Rebel en Kensington. Bezoek aan het festival is gratis. 

UITboulevard is een jaarlijks terugkerend festival waarin culturele partijen uit Gelderland twee dagen lang hun parels aan het publiek tonen middels een podiumprogramma en een culturele markt waarin alle kunstdisciplines vertegenwoordigd zijn. Op het Land van de Markt showen Arnhemse winkels zondag hun najaarscollectie op de Catwalk. Op het Gele Rijdersplein kunnen bezoekers hun smaakpapillen de kost geven bij Smaakvol Gelderland.
Zaterdag 30 augustus start om 16.00 uur met een wereldmuziekprogramma. Optredens zijn er van flamenco gitaar duo Gin & Tonic, Bandera Latina, Tata Mirando zigeuner Orkest en Charivari Trio. Er is cabaret van het Posttheater met Belgisch cabaretier Arnout van den Bossche en een totaalprogramma van Arnhems Talent. Verder zijn er theatersportwedstrijd met Arnhemse meisjes, jamsession, breakdancebattles, workshops en dansen op muziek van een DJ. Focus Filmtheater draait een filmprogramma en de avond wordt afgesloten met het Geluid van Arnhem en een speciaal concert van Het Gelders Orkest met Wende waarin ze hun 125e verjaardag in de open lucht vieren.
musissacrum
Op zondag 31 augustus begint de culturele markt om 13.00 uur. Op het Land van de Markt showen Arnhemse winkels hun najaarscollectie op de Catwalk. OP het podium staat popmuziek op het programma met de Arnhemse band Liwets eye, Singer songwriter Zac Chapman, Winnaar van de Young Talent Stage Park Open & Winnaar van de Park Open publieksprijs, Arnhemse Singer Songwriter Miriam Mozsco en Texaans gitaarduo WhiskeyDick & Pinkus. Cabaret wordt door het Posttheater verzorgd met Eric Beekes, Op Sterk Water Stand-up comedy en Pieter Jouke. Afsluiters van de avond zijn Jett Rebel en Kensington. 
Kijk voor meer informatie over het programma op: UITboulevard Arnhem; Volg UITboulevard op: twitter.com/uitinarnhem & facebook.com/uitinarnhem
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen