Illustraties Daniëlle Futselaar op website Kepler NASA

Foto:

Ruimte illustraties van de Arnhemse Daniëlle Futselaar zijn op de website van de Kepler missie van de NASA geplaatst. De Kepler satelliet is in onze Melkweg op zoek naar onbekende planeten die op de aarde lijken. Het is voor een Nederlandse illustratrice zeer bijzonder om op de website van de NASA te worden geplaatst.

Futselaar maakt al enige tijd illustraties voor gezaghebbende instituten als NASA Ames, SETI Institute, het Carl Sagan Institute en ASTRON. De Arnhemse levert hiermee voor Nederland een belangrijke bijdrage aan Space Art. Nederland heeft op het gebied van sterrenkunde een zeer goede naam. “Ik ben erg blij en trots dat mijn illustraties nu ook te zien zijn op de Kepler website”, reageert Daniëlle Futselaar desgevraagd. 
Kepler
De website wordt onderhouden door het Ames Research Center van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. De Kepler Missie, NASA Discovery missie # 10, is speciaal ontworpen om in de Melkweg te zoeken naar planeten die overeenkomsten vertonen met de aarde. Space Art wordt onder meer gebruikt om hierbij een beeld te krijgen.
ArtSource
Daniëlle Futselaar heeft sinds 2001 haar eigen bedrijf: ArtSource. In 2011 kwam zij in contact met het SETI Instituut, waar ze opdracht kreeg een Artist Impression te maken van de planetoïde 93 Minerva. In de jaren die volgden maakte ze meer en meer indruk met haar werk in de wereld van astro-wetenschap en maakte kennis met andere internationaal vermaarde science-artists. Naast illustratrice is de Arnhemse grafisch ontwerpster en web-designer.
kepler186daniellefutselaararnhem
Kepler 186, illustratie: Daniëlle Futselaar
Website Kepler
Kijk voor de illustraties van Daniëlle Futselaar op de Kepler website op:
http://kepler.nasa.gov/education/fun/arts/graphicart/futselaar/
; Meer over het werk van de Arnhemse is te vinden op haar website www.artsource.nl en op haar blog www.artsource-danielle.blogspot.nl 
Bron: www.astroblogs.nl (klik voor een uitgebreid bericht met achtergronden en meer informatie over dit onderwerp) 
Illustratie in header: Kepler 62, credits: Daniëlle Futselaar
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden