Crowdfunding actie Hippy Tree Friends Collective voor LP

Foto:

De jonge Arnhemse/Achterhoekse band Hippy Tree Friends Collective is een crowdfunding actie gestart om een gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: een LP uitbrengen op vinyl. Het streefbedrag is inmiddels gehaald, maar daarmee is de band er nog niet.De bandleden Erik Giesen, Arnoud Lievers, Jorik Tangelder en Guus ten Klooster begonnen zo’n anderhalf jaar geleden nummers te schrijven, die tot stand kwamen door lekker te ‘jammen’. Deze werkwijze passen ze nu nog steeds toe. Het resultaat is een serie nummers die zij graag op plaat willen uitbrengen.

P8
In de kroeg waar zij opgroeiden, P8 in Terborg, namen zij de plaat op. In één keer op tape, met hulp van Dennis P en Bauke Liebrand. De band wil de plaat uitbrengen in eigen beheer. Samen met voor hen bekende muzikanten gaan zij een ‘eigen label’ oprichten om hun doel te bewerkstelligen.         

Succes
Daar is echter wel geld voor nodig. En zoals het de meeste startende bands betaamt, is dat bij de Hippy Tree Friends Collectieve niet anders: dat is er niet… De band startte een crowdfunding actie om het geld bij elkaar te krijgen en dat verloopt tot nu toe erg succesvol. Het beoogde bedrag van € 600,- is al bereikt, maar er is minimaal € 850,- nodig.  

Uniek
Een naam voor de plaat is er nog niet. De band heeft wel iets bedacht, maar wacht er nog even mee dit naar buiten te brengen. Wanneer het geld binnen is, starten de persen als het artwork binnen is. Deelnemen aan het crowdfunding project is nog steeds mogelijk. Vanaf een donatie van € 12,50 ben je verzekerd van een uniek album, bij een donatie van € 200,- komt de band bij je spelen.

Eind maart treedt de Hippy Tree Friends Collective op in Arnhem.

Meer informatie:
Crowdfunding: http://www.dreamordonate.nl/407-hippy-tree-friends-op-vinyl
Website band:
http://hippytreefriends.nl

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws via twitter? Volg ons op @Arnhem_nieuwsnl

htc3

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen