Thijs uit Arnhem verlaagde zijn veel te hoge bloeddruk

Foto: Hartstichting

Januari is vaak de maand van goede voornemens. De Hartstichting is daarom met het project Jouw Bloeddruk De Baas begonnen.

Thijs de Bruin uit Arnhem begon al eerder met zijn goede voornemens. Hij heeft een te hoge bloeddruk en besloot hier met wat hulp van de Hartstichting wat aan te doen. Kijk onderaan hoe hij het doet.

Project van de Hartstichtingbloeddruk

Jouw Bloeddruk De Baas is een project van de Hartstichting. Vijftien deelnemers met een hoge bloeddruk hebben tien weken lang onder begeleiding aan een gezonde leefstijl gewerkt om zo hun bloeddruk te verlagen. Met dit project wil de Hartstichting laten zien dat je zelf veel kunt doen om je bloeddruk te verlagen.
Vier deelnemers zijn gedurende deze tien weken gevolgd met de camera, waaronder Thijs.

Thijs de Bruin

Thijs is 51 jaar, en woont met zijn vrouw en dochter in Arnhem. Thijs is erg sportief. In 2013 is hij in het medisch circuit terechtgekomen door zijn lekkende aortaklep. Hier kwam hij er ook achter dat zijn bloeddruk relatief verhoogd was. Thijs heeft nooit klachten gehad naar aanleiding van zijn verhoogde bloeddruk. Onlangs is hij ook bij de neuroloog geweest omdat hij een klein herseninfarct had gehad. In overleg met de neuroloog heeft hij besproken dat er iets moet gebeuren aan zijn bloeddruk. Thijs wilt geen medicatie slikken om zijn bloeddruk te verlagen. Hij ziet dit programma als de uitgelezen kans om op een andere manier dan medicatie aan zijn bloeddruk te werken.

Geen medicatie slikken

Thijs is gezonder gaan eten, met name minder zout. Ook is hij rustiger gaan sporten. Thijs geeft aan dat hij af en toe nog wel stress heeft, van zijn werk, maar vindt dit ook wel lekker. Thuis heeft een bloeddrukdaling weten te realiseren (van 147/97 naar 130/86 = -17/11) en geen rare uitschieters meer. Zijn droom is om de Matterhorn te beklimmen. Dat gaat hij deze zomer doen, want hij heeft weer vertrouwen in zijn lichaam. Uitdaging toekomst: voldoende rust nemen (ontspanning / minder stress rondom werk en slapen)

Even kijken

Zie hier in het kort hoe zijn traject is verlopen.
Is het in het kader van januari, maand van nieuwe goede gewoontes, interessant om eens met iemand van de Hartstichting te spreken? Je kunt ook bellen: 070-315 55 55, maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 17.00 uur.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen