Horecapersoneel ’t Taphuys runt coronateststraat DrieGasthuizenGroep

Bosz Kempink (links) en een collega voor de teststraat
Foto: DrieGasthuizenGroep

Het horecapersoneel van ’t Taphuys schiet DrieGasthuizenGroep de komende weken te hulp. De grootste zorginstelling van Arnhem heeft een eigen coronateststraat opgezet.

Zo hoeven de zorgverleners niet onnodig lang thuis te zitten in afwachting van de uitslag van de test bij de GGD. De coronateststraat worden gerund door de medewerkers van ’t Taphuys.

Even wennen

Het is even wennen voor het horecapersoneel van ’t Taphuys. In plaats van biertjes tappen steken ze nu dagelijks bij tientallen mensen een stokje in de neus. “De eerste keer was het best wel spannend,” zegt Bosz Kempink, bedrijfsleider van ’t Taphuys en één van de ‘swabbers’ van DrieGasthuizenGroep.
Hij heeft samen met zijn collega’s een grondige scholing gehad en een toets afgelegd, voordat ze aan het werk gingen in de teststraat. “Alles is heel goed geregeld en we zijn heel warm ontvangen,” vertelt Kempink.

Kroeg en zorginstelling

De samenwerking tussen de kroeg en de zorginstelling is door een telefoontje van Kempink tot stand gekomen. “Vanwege de coronamaatregelen zijn wij gesloten. Omdat we wisten dat de zorg handen tekortkomt, hebben we DrieGasthuizenGroep benaderd of wij ze kunnen ondersteunen. Ze reageerden daar meteen heel dankbaar op, omdat ze mensen zochten voor de teststraat.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen