Pionier op het gebied van borstreconstructies bezoekt Rijnstate

Foto: Rijnstate

In Nederland loopt op dit moment een groot onderzoek naar de toepassing van lipofilling, de Breast Trial. De plastisch chirurgen van het Rijnstate Ziekenhuis werken hier met veel enthousiasme aan mee. In feite is het een nieuwe borst met lichaamseigen vet.

Een borst die door kanker is aangetast weer zo goed mogelijk herstellen door ergens in het lichaam overtollig vet weg te zuigen. Lipofilling is een nieuwe operatieve techniek waarmee met lichaamseigen vet een volledige borst gevormd of hersteld kan worden.

Wereldwijde expert

De bedenker van deze nieuwe techniek is de Amerikaanse arts Roger Khouri. Khouri is afkomstig uit Miami en is zijn carrière begonnen als pionier op het gebied van reconstructieve microchirurgie en borstreconstructies. Inmiddels is hij een wereldwijde expert in het gebruik van lichaamseigen vet voor borstreconstructies.
Binnen het vakgebied van de Plastische Chirurgie is hij continue op zoek naar vernieuwingen en verbeteringen. Hij traint en schoolt overal ter wereld plastisch chirurgen. Op zijn tour door Nederland bezocht hij ook het Rijnstate Ziekenhuis.

Van dichtbij kennis maken

De hoofdonderzoekers bij Rijnstate, dr. Henriette Kroese-Deutman en dr. Corinne Schouten, zijn beide Plastisch Chirurg en gespecialiseerd in borstreconstructies. Zij konden van dichtbij kennis maken met het enthousiasme en de bevlogenheid van Roger Khouri. Daarnaast werden zij door hem meegenomen in de nieuwste inzichten op het gebied van lipofilling.
“Middels een nieuwe minimaal invasieve techniek met lichaamseigen vet, een nieuwe borst maken bij borstkanker patiënten. Lipofilling is de toekomst,” weet Corine Schouten.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je kijken op de website: www.rijnstate.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen