Premie voor zorgverzekering stijgt met enkele euro’s per maand

Foto: nieuws.nl

Mensen moeten komend jaar een paar euro per maand meer betalen voor hun zorgverzekering. Verzekeraars VGZ en OHRA hebben vrijdag al hun premies voor 2022 bekendgemaakt.

Bij OHRA gaat de premie omhoog naar €129,45 per maand. Dat is €2,70 meer dan in 2021. De kosten van de zorg zijn toegenomen, maar de Arnhemse verzekeraar zegt eigen geld aan te spreken om de stijging te beperken.

VGZ

De premie voor de zorgverzekering VGZ Ruime Keuze (natura) gaat volgend jaar naar €132,65 per maand. De meest gekozen verzekering van deze organisatie gaat daarmee €8,20 per maand meer kosten dan dit jaar. De zorgverzekeraar gebruikte de bijdrage van het Zorgverzekeringsfonds voor coronakosten vorig jaar al om de premies zo laag mogelijk te houden, “maar dat geld kun je maar één keer uitgeven,” aldus een woordvoerder. Later maakt VGZ de andere premies bekend, waaronder die voor de goedkopere Bewust- en basisverzekering.

Andere verzekeraars

Zilveren Kruis, De Friesland, Interpolis, Pro Life en FBTO komen later vrijdag met hun premies. Het moederbedrijf van de merken, Achmea, heeft al wel gezegd dat het €380 miljoen uit de eigen reserves haalt om de stijging van de premies te beperken.
Menzis en DSW hebben eerder hun premies al bekendgemaakt. Bij beide bedrijven gaat het bedrag omhoog met €3,25 per maand.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden