Horeca Arnhemse binnenstad introduceert polsbandjes

Foto: gastvrij-arnhem.nl

Vanaf 8 oktober 16.00 uur kunnen bezoekers van de Arnhemse binnenstad door middel van één check, met polsbandjes, de hele uitgaansavond in aangewezen gebieden stappen. Daarmee wordt ook de controle op de Coronatoegangsbewijzen (CTB) voor de ondernemers een stuk eenvoudiger.

Wethouder Jan van Dellen: “Met deze polsbandjes kunnen de bezoekers in een handomdraai hun coronatoegangsbewijs laten zien en de rest van de avond genieten van de horeca in de binnenstad.”

Controle eenvoudiger

Door gebruik te maken van polsbandjes zorgen de gemeente Arnhem en Koninklijke Horeca Nederland afdeling Arnhem/Renkum ervoor dat bezoekers van de Arnhemse binnenstad vanaf vrijdag 8 oktober 16.00 uur door middel van één check de hele uitgaansavond in aangewezen gebieden kunnen stappen. Daarmee wordt ook de controle op de Coronatoegangsbewijzen (CTB) voor de ondernemers een stuk eenvoudiger.
Wethouder Jan van Dellen: “Arnhem heeft een hele gezellige binnenstad dat bezoekers trekt uit de wijde omgeving. We willen de bezoekers van onze stad gastvrij en veilig, zonder risico’s voor de gezondheid kunnen ontvangen. Met deze polsbandjes kunnen de bezoekers in een handomdraai hun coronatoegangsbewijs laten zien en de rest van de avond genieten van de horeca in de binnenstad.”

Centrale controle-units

Deze polsbandjes worden uitgereikt bij drie centrale controle-units, bij de Korenmarkt (het Nieuwe Plein), het Jansplein en het Willemsplein. Tijdens horeca piektijden (vrijdag van 16.00 uur tot 23.30 uur en zaterdag van 12.00 uur tot 23.30 uur) kunnen bezoekers bij zo’n controle-unit eenmalig hun Corona-Checkapp/QR-code en ID-bewijs laten checken, waarna een polsbandje wordt uitgereikt. Het polsbandje geeft toegang tot de horecagelegenheden aan de Korenmarkt, Jansplaats, Jansplein, Willemsplein, Gele Rijdersplein en de Rijnkade. Het polsbandje is alleen geldig op de dag zelf (de kleur wijzigt per dag) en tijdens de aangegeven piektijden. Het polsbandje is persoonsgebonden en niet overdraagbaar.
Meer informatie is te vinden op www.gastvrij-arnhem.nl.

CTB

Sinds 25 september 2021 zijn de regels voor toegang tot horeca en andere gelegenheden in verband met het bestrijden van het Coronavirus versoepeld. De 1,5 meter afstand is niet langer de standaard. Voor plekken waar het drukker wordt, zoals café, restaurant, sportkantine, bioscoop en theater geldt dat gewerkt wordt met Coronatoegangsbewijzen. Dat zijn of een bewijs van volledige vaccinatie of een negatieve test van maximaal 24 uur oud. Een CTB is niet nodig voor afhalen bij een eet- of drinkgelegenheid of op het terras bij een eet- of drinkgelegenheid. Bezoekers die naar binnen gaan voor bijvoorbeeld het toilet of om te betalen, dienen wel over een CTB te beschikken.

Polsbandjes maken het makkelijker

Bezoekers moeten bij de entree van een eet- of drinkgelegenheid hun QR-code in de CoronaCheck-app of uitgeprint bij de hand hebben en deze samen met een geldig ID-bewijs bij de ingang tonen. Deze controle leidt op drukke momenten (vooral op vrijdag- en zaterdagavond) en in populaire uitgaansgebieden regelmatig tot wachtrijen voor de entrees. Om het voor bezoekers en ondernemers makkelijker te maken, wordt het systeem van de polsbandjes ingevoerd. Arnhem volgt daarmee het voorbeeld van enkele andere steden, die ook met polsbandjes werken tijdens de weekenden.

Sfeerkeepers

Op de vrijdag- en zaterdagavond zijn ook zogenaamde sfeerkeepers aanwezig. Zij ondersteunen de bezoekers, de ondernemers, de politie en handhavers bij de controle op de CTB.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen