Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Foto:

De afgelopen twee weken werd er veel regen voorspeld. Voor veel Nederlanders was dit een domper op de meivakantie, maar niet voor stichting Taxus Taxi. Integendeel!

Met temperaturen tussen de 15 en 20 graden, zijn dit voor de taxusplant de perfecte omstandigheden om een groeispurt in te zetten. Voor de stichting dus reden genoeg om het startsein te geven voor de taxusinzameling van 2021, die start op dinsdag 25 mei.

Gratis ophalen vanaf 15 kilo

De stichting kan het snoeisel gratis bij u thuis komen ophalen bij een minimum hoeveelheid van 15 kilo. Een afspraak maken doet u gemakkelijk via taxustaxi.nl/afspraak. Kleinere hoeveelheden zijn in te leveren bij inzamelpunten welke vanaf 25 mei te vinden zijn via taxustaxi.nl/uitgiftepunten.

Taxussnoeisel grondstof voor chemotherapie

Kanker is doodsoorzaak nummer één in Nederland. Jaarlijks sterven er zo’n 44.000 mensen aan deze ziekte. Door de inzameling van taxussnoeisel kunnen wij iets betekenen voor mensen die lijden aan deze vreselijke ziekte. De taxusnaalden bevatten dé basis grondstof voor chemotherapieën. In de zomermaanden zijn wij met ons kleine, hechte team hard aan het werk om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Hiermee dragen wij op een eenvoudige manier bij aan dit goede doel. U kunt hierbij helpen!

Onze taxusinzameling is gestart in 2009. De bekendheid van de taxusinzameling is inmiddels zo groot geworden, dat wij de mogelijkheid hebben gekregen, om uit te groeien tot een professionele ANBI stichting.

Vrijwilligers gezocht

Heeft u geen taxushaag, maar wilt u toch bijdragen aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Het doorgewinterde team van taxusophalers is namelijk altijd op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor dit mooie doel. Als taxuschauffeur haalt u in de maanden juni, juli en augustus het verse taxusgroen op bij ieder die het aan de stichting wil doneren. Voor meer informatie kan gemaild worden naar [email protected].

Gratis materialen

Evenals andere jaren worden ook in 2021 weer gratis materialen verstrekt door Taxus Taxi. De tassen en zeilen zijn, zoals u gewend bent, op te halen bij diverse partners van Taxus Taxi, die te vinden zijn via taxustaxi.nl/uitgiftepunten.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden