Nieuwe bestuurder voor Innoforte: échte aandacht telt

Saskia van der Lyke, Innoforte
Saskia van der Lyke, Innoforte
Foto: Marc Pluim

De raad van toezicht van stichting Innoforte, ouderenzorgorganisatie in Arnhem en Velp, heeft mevrouw Saskia van der Lyke benoemd tot bestuurder per 15 juni aanstaande. Mevrouw Van der Lyke volgt interim bestuurder mevrouw M. van Es op die met pensioen gaat.

Mevrouw van der Lyke is nu werkzaam als Programmadirecteur strategie en cultuur aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Regels en protocollen domineren in de zorg

Saskia van der Lyke heeft ervaring in (verpleegkundig) onderwijs én als directeur van een ouderenzorgorganisatie in Driebergen. Van der Lyke vindt dat de regels en protocollen in de zorg domineren. Volgens haar zou het juist moeten gaan over zorg die vormgegeven wordt vanuit persoonsgerichte aandacht. Dit sluit aan op de visie van Innoforte op toekomstbestendige ouderenzorg: échte aandacht voor ouderen die zorg nodig hebben. Zorg aan ouderen begint thuis in de eigen wijk en buurt. En als dat niet langer kan, moeten zij kunnen rekenen op een beschermde woon- zorgomgeving waar eigen regie nog steeds de boventoon voert.
Met haar kennis van en achtergrond in zowel ouderenzorg, mantelzorg als (zorg)onderwijs zal zij op inspirerende wijze waarde toevoegen aan Innoforte.

Proefschrift over mantelzorgbeleid

Van der Lyke heeft ervaring met de thema’s innovatie, bedrijfsvoering en fusie- en cultuurveranderingsprocessen. Zij schreef een proefschrift over mantelzorgbeleid: Georganiseerde liefde. Publieke bemoeienis met zorg in de privésfeer.

Innoforte

Innoforte biedt thuiszorg, dagopvang voor thuiswonende ouderen met dementie en verpleeghuiszorg in vijf locaties in Velp en Arnhem aan ongeveer vijftienhonderd cliënten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen