Online lezing: Omgaan met teken, muggen en ander gespuis

Foto: Catkin-pixabay

Durf jij in het voorjaar bijna het bos niet meer in door alle enge verhalen over teken en ander gespuis? Dr. Fedor Gassner is bioloog en tekenexpert en vertelt donderdagavond 20 april alles over het leefgebied van de teek, de gevaren van de ziekte van Lyme en over maatregelen die je kunt nemen om besmetting te voorkomen.

Vanwege de coronamaatregelen wordt de lezing online aangeboden. Deelnemen is gratis.

Dr. Fedor Gassnerteken

Dr. Fedor Gassner adviseert en schoolt bestrijdingstechnici, (bedrijfs-)artsen, arbeidshygiënisten en geeft workshops aan het algemene publiek op het gebied van teken en lymeziekte in diverse projecten, zoals onderzoek aan teken in de bebouwde kom. Vanuit zijn achtergrond in wetenschappelijk biologisch onderzoek (PhD ecologie van lymeziekte Wageningse Universiteit), wetenschapscommunicatie (onderzoeker en redacteur natuurkalender) en affiniteit met volksgezondheid (onderzoeker voorlichtingsmethoden RIVM) startte hij zijn eigen adviesbureau: Gassner Biologisch Risico Advies.

Hoe kun je deelnemen?

De Bibliotheek Veluwezoom organiseert deze online lezing in het kader van de Week van de Teek, die jaarlijks wordt georganiseerd door landelijke samenwerkende organisaties om mensen te informeren over de risico’s en het voorkomen van tekenbeten. De online lezing duurt van 19.30 tot 20.30 uur.

Vooraf aanmelden

Gratis deelnemen is mogelijk door je vooraf aan te melden via bibliotheekveluwezoom.nl/agenda of door te bellen met Ilse Paulus, lees/mediacoach van de Bibliotheek Veluwezoom: 06-44 29 41 85. Voorafgaand aan de lezing krijg je dan een uitnodiging via de mail. Als je niet weet hoe online deelnemen werkt, dan biedt de Bibliotheek ondersteuning. Geef dit aan bij het aanmelden.
Heb je alvast een vraag over teken, muggen of ander gespuis, die je aan Fedor wilt stellen? Geef dit ook aan bij het aanmelden, dan speelt Bibliotheek Veluwezoom hier graag op in.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden