Als je ouder psychische- en/of verslavingsproblemen heeft

Foto: Pro Persona

Als ouders psychische of verslavingsproblemen hebben, is dit zeer ingrijpend. Voor jou, maar ook voor jouw kind.

Jongeren kunnen met veel vragen, zorgen en emoties rondlopen. Soms voelen ze zich ook schuldig, of zijn ze bezig met zich aan te passen om hun ouder zo min mogelijk te belasten. Het is dan goed als jongeren hun ervaringen kunnen delen met leeftijdsgenoten. Ook om te zien dat er meer jongeren zijn die een ouder hebben met psychische problemen.

Beter begrijpen wat er aan de hand is

In de KOPP/KOV-groep (Kinderen van Ouders met Psychische Problemen en Kinderen van Ouders met een Verslaving) gaan ze in op vragen die jongeren kunnen hebben als hun vader of moeder psychische en/of verslavingsproblemen heeft. In de groep wordt niet alleen gepraat, maar ze werken ook met spel en creativiteit. Het doel van de groep is dat jongeren begrijpen wat er met jou of jouw (ex-)partner aan de hand is en dat ze op hun eigen manier hiermee leren omgaan.
Er wordt gewerkt met thema’s als omgaan met gevoelens, sociaal netwerk, omgaan met moeilijke situaties, opkomen voor jezelf en inzicht in wat psychische problemen en verslaving zijn.

Drie bijeenkomsten gratis

De groep, georganiseerd door Pro Persona Connect afdeling Preventie, IrisZorg en Rijnstad, bestaat uit drie bijeenkomsten en gaat van start op maandag 31 mei van 16.00-17.30 uur in Arnhem. Die is bedoeld voor jongeren uit gemeente Arnhem. Zij kunnen gratis deelnemen.
Voor meer informatie bijvoorbeeld over de inhoud van de groep en/of aanmelding kun je contact opnemen met Pro Persona Connect afdeling Preventie, telefoonnummer (026) 3124483. Je kunt ook mailen naar [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden