Online informatiebijeenkomsten over de nieuwe orgaandonorwet

Foto: Ministerie-van-Volksgezondheid

Op 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet ingegaan. Alle mensen van achttien jaar en ouder die ingeschreven zijn in een Nederlandse gemeente komen daarmee in het donorregister.

Je kunt zelf aangeven of je wel of geen donor wilt worden.  In het donorregister staat of iemand na zijn dood orgaan- en weefseldonor wil zijn. Iedereen die na 1 juli 2020 geen keuze invult, komt in het donorregister met de vermelding ‘geen bezwaar tegen orgaandonatie’.

46 procent van de Arnhemmers maakte nog geen keuze

Tot 1 januari 2021 vulden 53,8 procent Arnhemmers van18 jaar en ouder hun keuze over orgaan- en weefseldonatie in. 50,8 procent gaf toestemming voor orgaandonatie na overlijden. 39,8 procent wil geen orgaandonor worden en 9,4 procent laat de keuze over aan de partner, familie of iemand anders.

Online bijeenkomst over nieuwe donorwet

Dinsdagavond 16 februari organiseert de Bibliotheek Veluwezoom van 19.30 tot 20.30 uur een online bijeenkomst die je informeert over de nieuwe donorwet. De bijeenkomst wordt vanwege de coronamaatregelen online aangeboden. Angela Lach, donatiecoördinator van verschillende ziekenhuizen, legt uit wat orgaan- en weefseldonatie is. Daarnaast krijg je uitleg over hoe je je keuze in het Donorregister kunt invullen. De bijeenkomst duurt circa een uur en is gratis.

Aanmelding

Mensen die willen deelnemen, kunnen zich aanmelden via www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda of door te bellen met Alberdine Tesink, lees/mediacoach van de Bibliotheek Veluwezoom: 06-10 13 94 93. Een dag voor de bijeenkomst krijg je dan een uitnodiging via de mail. Mensen die niet goed weten hoe online deelnemen werkt, kunnen daarbij ook ondersteuning krijgen. Zij kunnen dit aangeven bij het aanmelden.

Of bij Rozet

Ook bij Rozet kun je via de website hulp krijgen bij je keuze. En op donderdag 8 april (13:30 uur) is er een informatiebijeenkomst over de nieuwe donorwet. Wat is orgaan- en weefseldonatie en hoe kun je jouw keuze in het Donorregister invullen. De bijeenkomst duurt circa anderhalf uur en is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen