Operaties tijdelijk gestopt in Rijnstate Zevenaar

Foto: Pixabay

Om de zorg voor coronapatiënten in ziekenhuis Rijnstate Arnhem te waarborgen, worden de operatiekamers in Rijnstate Zevenaar tijdelijk gesloten. Dit als gevolg van de druk op de zorg in Rijnstate Arnhem.

Door de operaties in Rijnstate Zevenaar met twee weken uit te stellen, komt er personeel van de verpleegafdelingen vrij dat kan bijspringen in Rijnstate Arnhem.

Coronabesmettingen

In de regio Arnhem vlakt het aantal coronabesmettingen iets af. Maar in Rijnstate Arnhem is de druk op de zorg door coronapatiënten op dit moment hoog. Intussen neemt het aantal zieke werknemers in Rijnstate toe, waardoor het op dit moment lastiger is om de dienstroosters goed ingevuld te krijgen. Daarom is besloten om operatiekamers in Zevenaar tijdelijk te sluiten. Het personeel in Zevenaar wordt gevraagd om in Rijnstate Arnhem bij te springen.

Vier operatiekamers

De komende twee weken sluiten de in totaal vier operatiekamers in Zevenaar. Vanaf dinsdag 3 november worden geen nieuwe operaties in Zevenaar meer uitgevoerd. De verwachting is dat hierdoor op de verpleegafdelingen in Rijnstate Zevenaar vanaf donderdag geen patiënten meer liggen. Patiënten die de komende twee weken een operatie zouden krijgen in Zevenaar, worden geïnformeerd door Rijnstate.

Rijnstate Zevenaar

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden