Vandaag is het Wereld Alzheimer Dag

Foto: Alzheimer Nederland

Vandaag, maandag 21 september, is het Wereld Alzheimer Dag, met als thema Jong en oud. Dit jaar wordt de dag anders dan anders, vanwege de coronamaatregelen.

De afdelingen van Alzheimer Nederland zijn druk bezig om alsnog mooie (online) activiteiten te organiseren om samen van te genieten.

Draag je Vergeet-mij-nietje

Alzheimer Nederland roept iedereen op om op Wereld Alzheimer Dag een Vergeet-mij-nietje te dragen. Deel jouw foto met Vergeet-mij-niet speldje, sleutelhanger of een van de zilveren hangertjes via Twitter of de Facebookpagina van Alzheimer Nederland, met daarbij: #samenopWAD. Dan verschijnt jouw bericht op deze pagina. Zo laten we zien samen sterk te staan en mensen met dementie niet te vergeten.Alzheimer Dag

Maandag 21 september de film Wei

Wei is een documentaire van Ruud Lenssen over zijn ouders. Ruuds vader heeft dementie. Toen Ruud zag dat het voor zijn moeder steeds zwaarder werd om voor haar man te zorgen, besloot hij hen te filmen. De film is een documentaire over de invloed van dementie op het leven met name op het leven van vader Jac, die steeds minder goed zelf voor zijn dieren en het land (de wei) kan zorgen. Maar ook op het leven van moeder Ria, omdat zij door al het zorgen steeds meer in een sociaal isolement komt.
Ruud Lenssen volgde zijn ouders twee jaar lang. Tot het moment dat thuiswonen niet meer gaat en Jac moet verhuizen naar een verpleeghuis. De vader van Ruud is in augustus 2020 vrij onverwacht overleden, ver na de opnames voor de documentaire. In de film komt het overlijden dan ook niet aan bod. Bekijk de trailer.
Wei is vandaag, 21 september te zien om 20.25 uur op NPO2. Lees meer over Wei.

Terugkijken landelijk online Alzheimer Café

Zondag 20 september organiseerde Alzheimer Nederland voor het eerst een landelijk, online en live Alzheimer Café. Je kunt de uitzending terugkijken op een moment dat jou past. Je ziet dan boeiende gesprekken met professionals en ervaringsdeskundigen onder leiding van Marit van Bohemen. Daarnaast konden kijkers vragen stellen via de chat, een kookbox van Restaurant Misverstand winnen en meedoen met De Grote Dementiequiz.
Terugkijken online Alzheimer Café.

Alzheimer Café Arnhem

Het Alzheimer Café Arnhem wordt gehouden in de Rozet Bibliotheek Presikhaaf (MFC Presikhaven). Hier bevindt zich ook de Geheugensteun met onder meer informatie voor mantelzorgers, boeken over dementie, en natuurlijk maandelijks onze Alzheimer Cafés.
Dit Alzheimer Café is voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Het café is iedere derde dinsdag van de maand open, behalve in de maanden juli en augustus. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma is van 19.30 – 21.30 uur. De toegang is gratis. Je kunt de zij-ingang gebruiken aan de kant van het parkeerterrein.
Let op. Aanmelden voor het Alzheimer Café Arnhem is noodzakelijk. Uiteraard houden de Alzheimer Cafés rekening met de corona-beperkingen. Wens je op de hoogte gehouden te worden? Stuur dan een email naar [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden