NS voegt nachtnet en extra treinen toe aan dienstregeling

Foto: NS

Sinds 2 juni rijdt NS grotendeels de reguliere dienstregeling. Vanaf 29 juni wordt die verder uitgebreid. Dan voegt de NS ook weer het nachtnet en de laatste ontbrekende treinen toe aan de dienstregeling.

Voor de provincie Gelderland betekent dit dat het nachtnet Arnhem-Nijmegen-Utrecht weer gaat rijden.

Veilig en verantwoord reizen

Naast het nachtnet gaan ook de extra spitstreinen en extra dagtreinen (intercity Dordrecht – Eindhoven en intercity Assen – Groningen) weer rijden. Ook is het Spoorwegmuseum weer per trein bereikbaar. Vanaf 29 juni is de dienstregeling weer hetzelfde als voor het begin van de coronacrisis. De NS wil niets liever dan al haar reizigers weer verwelkomen. Door de coronamaatregelen blijft de trein voorlopig voor reizigers die noodzakelijk moeten reizen. Alleen de stoelen aan de raamzijde van de trein blijven beschikbaar. Deze zijn met een groene sticker aangeduid. Daarmee zijn in een trein ongeveer vijftig procent van de stoelen beschikbaar.
Daarnaast is het dragen van een mondkapje in de trein sinds 1 juni verplicht, net als in het overige OV. De NS vraagt reizigers om het mondkapje tijdig voor het instappen op te zetten. Ook kun je de conducteur vaker tegenkomen in de trein.

Reizigers zo goed mogelijk helpen

Om reizigers zo goed mogelijk te helpen zijn er op stations coronamaatregelen genomen. Er zijn stickers, pictogrammen en afstandslijnen aangebracht om deze onder de aandacht te brengen. Op de stations zijn steeds meer winkels open. Ook hier worden hulpmiddelen ingezet om voldoende afstand te houden.
Goed voorbereid op reis

Het advies voor reizigers is om ook goed voorbereid op reis te gaan. Dat houdt in vooraf de reisplanner checken en mondkapjes mee nemen.
Meer info over het gebruik van mondkapjes in het OV is hier te vinden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden