Humanitas zoekt extra vrijwilligers Thuisadministratie

Foto: Niels Blekemolen, Humanitas

“Meer Arnhemmers zullen in financiële problemen raken als gevolg van plotselinge inkomensdaling door de coronacrisis,” waarschuwt Kees Spruijt, Coördinator bij Humanitas Thuisadministratie. Hij ziet nu al een toename van het aantal aanmeldingen van mensen die hulp nodig hebben met hun (financiële) administratie.

Hij verwacht dat dit de komende tijd alleen maar zal toenemen.

Vrijwilligers vormen de spil

“Om al die mensen goed te kunnen begeleiden hebben we extra vrijwilligers nodig,” zegt Spruijt. “Niet alleen in de uitvoering, maar ook in de coördinatie van al die nieuwe aanmeldingen.” De vrijwilligers vormen de spil van Thuisadministratie Arnhem. Zij bieden ondersteuning bij het op orde brengen én houden van de administratie van de hulpvragers. Deze mensen krijgen hierdoor weer grip op hun geldzaken.

Vrijwilliger Thuisadministratie

Normaal kom je als Vrijwilliger Thuisadministratie bij de mensen thuis. Vanwege de coronamaatregelen is huisbezoek voorlopig niet mogelijk en gebeurt de begeleiding telefonisch of via beeldbellen. “Niet ideaal,” vindt Kees Spruijt, “maar het is even niet anders.“
Vind je dat geen bezwaar en ben je handig met cijfers, goed in het ordenen van papierwerk, empathisch en geduldig en wil je je als vrijwilliger een paar uur per week voor een ander inzetten? Dan heeft Humanitas Thuisadministratie een interessante en veelzijdige functie voor je. Daarbij kun je iemand die het even moeilijk heeft helpen met jouw kennis en vaardigheden.

Coördinator gezocht

Daarnaast zoekt Humanitas Thuisadministratie Arnhem een coördinator die de juiste vrijwilliger aan de hulpvragers weet te koppelen. Als coördinator doe je de intake-gesprekken, begeleid je de vrijwilligers en heb je regelmatig overleg met de andere leden van het coördinatorenteam. Daarnaast ben je bekend met de ‘sociale kaart’ van Arnhem. Ook ben je zo’n acht uur per week beschikbaar.

Basistraining

Nieuwe vrijwilligers worden bij Humanitas niet meteen in het diepe gegooid. Zij krijgen eerst een degelijke basistraining, dat deels online wordt aangeboden. Vanwege de corona zijn de trainingsbijeenkomsten tot nadere orde uitgesteld. Voor beide functies is een Verklaring Omtrent Gedrag (VAR) verplicht. Deze is voor vrijwilligers van Humanitas gratis.
Woon je in Arnhem en ben je geïnteresseerd in de functie van Vrijwilliger Thuisadministratie of Coördinator, neem dan contact op met Kees Spruijt telefonisch: 06 106 901 83 of via [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden