Paas- en meivakanties massaal geannuleerd

Foto: Pixabay

Nederlanders luisteren massaal naar de oproep van Mark Rutte om thuis te blijven in het paasweekend en de meivakantie. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag.

Driekwart van de mensen (76 procent) die met Pasen een vakantie hadden gepland, heeft deze geannuleerd. De meivakantie gaat voor twee derde (66 procent) niet door.

Betreuren maar toch begrijpen

Ruim 29.000 leden van het opiniepanel van het nieuwsprogramma deden mee aan het onderzoek. Bijna de helft (48 procent) van de mensen die niet meer op vakantie gaan, krijgt het hele bedrag in geld of als waardebon terug. Mensen zeggen de geannuleerde vakanties te betreuren, maar er is ook veel begrip.

Slechts 7 procent van de paasvakanties gaat vooralsnog door, in de meeste gevallen (41 procent) naar een camping of vakantiepark in Nederland. Iets meer mensen zien de geplande meivakantie positief in: 17 procent zegt dat die vakantie nog door zal gaan.

Over het onderzoek

Het onderzoek is gehouden op 1 en 2 april 2020. Aan het onderzoek deden 29.413 leden van het EenVandaag Opiniepanel mee. Het onderzoek is na weging representatief voor zes variabelen, namelijk leeftijd, geslacht, opleiding, burgerlijke staat, spreiding over het land en politieke voorkeur gemeten naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. Het Opiniepanel bestaat uit 65.000 leden. Panelleden krijgen ongeveer een keer per week een uitnodiging om aan een peiling mee te doen.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden