Voedselbank heeft onze hulp nodig

Foto: Split-a-Gift

Door de corona-uitbraak verkeren de voedselbanken in een crisis, terwijl het aantal aanmeldingen stijgt. Ze hebben tien miljoen euro nodig om hun 90.000 klanten per week eten te kunnen blijven geven.

Daarom zijn de voedselbanken een inzamelingsactie gestart.

Miljoen mensen onder armoedegrens

In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Iedere dag een warme maaltijd is geen vanzelfsprekendheid en kinderen gaan vaak zonder ontbijt naar school. De 159 voedselbanken helpen de armsten in onze samenleving met voedselpakketten. 10.000 vrijwilligers zorgen ervoor dat ruim 35.000 gezinnen iedere week te eten hebben.

Tekort aan medewerkers

De voedselbanken kampen met problemen door de stokkende bevoorrading en een tekort aan medewerkers door de coronacrisis. Veel van de vrijwilligers van de voedselbanken zitten in de risicoleeftijd en zijn bang om aan het werk te gaan of zijn ziek. Ook zijn sommige voedselbank locaties ongeschikt voor het werken op minimaal anderhalve meter afstand van elkaar.

Alle kleine beetjes helpen

Steeds meer mensen komen in actie om de Voedselbank financieel te helpen, zo ook de vriendinnen kookclub van Kim Barend uit Amsterdam. Die gaan ervan uit dat alle kleine beetjes helpen. Wil je ook doneren? Deel dan deze actie met familie en vrienden. Samen kunnen we het verschil maken. Binnen één dag hebben deze vriendinnen al 9.000 euro opgehaald. Zo snel kan het gaan.

Of begin zelf een actie voor de Arnhemse voedselbank, of steun de Arnhemse voedselbank met een donatie.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden