Vannacht wereldwijde start van bewegen met QuaranTrain

Foto: Christian Northe/Pixabay

Op 2 april klokslag 0.00 uur start QuaranTrain wereldwijd met haar activiteiten om mensen in deze periode van isolatie tijdens de COVID-19 pandemie in beweging te houden.

HAN studenten fysiotherapie namen het initiatief voor deze internationale community. Met de lancering van een bewerkt nummer van Bob Dylan gespeeld door gezondheidsprofessionals van over de hele wereld geeft QuaranTrain een startsein voor deze community.

Blijf in beweging

QuaranTrain is een internationaal platform om mensen thuis te ondersteunen in beweging te blijven. Het programma biedt onder andere via https://quarantrain.org/ en de sociale mediakanalen eigen video’s en blogs aan met informatie en oefeningen. In elke video wordt aandacht besteed aan de richtlijnen van de WHO en het RIVM: beweegrichtlijnen, handen wassen en sociale afstand van 1,5 meter. Hiermee wil QuaranTrain bijdragen aan een gezonde samenleving. Het coronavirus belemmert mensen in hun fysieke activiteit, doordat zij in thuisisolatie moeten blijven. Deze situatie brengt enorme uitdagingen met zich mee om fysiek en mentaal gezond te blijven.

Hierin nemen de studenten een maatschappelijke verantwoordelijkheid:

“Waarom zou quarantaine ons tegenhouden om mensen te stimuleren om actief te zijn in een tijd waarin ze onze hulp juist heel hard nodig hebben?”

Studenten fysiotherapie wereldwijd

QuaranTrain wordt geleid door studenten Fysiotherapie en heeft wereldwijd snel samenwerkingsverbanden en netwerken ontwikkeld met hogescholen, universiteiten en ziekenhuizen. Het project startte bij de HAN. Sinds de start heeft het project een breed scala aan professionele studenten en werknemers in de gezondheidszorg over de hele wereld bereikt. De vijf belangrijkste onderwijsinstellingen zijn HAN University of Applied Sciences, Universiteit van Nottingham (Groot-Brittannië), Hogeschool van West-Noorwegen (Noorwegen), HESAV (Zwitserland) en de Universiteit van Malta.

“Naast dat wij mensen thuis met onze video’s ondersteunen, zorgt QuaranTrain dus ook voor een internationale verbondenheid. Samen staan we zo veel sterker.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden