Maak het dagelijkse uitje leuker met de Berenjacht!

Foto: Pixabay

Petra van der Stelt (58) uit Delft begon afgelopen maandag de actie Berenjacht. Inmiddels heeft de actie al ruim 10.000 volgers op facebook.

Het idee is afkomstig uit België en Australië. Lekker op berenjacht in deze thuiszittijd door het coronoavirus, om zo de kinderen wat af te leiden.

Knuffelbeer voor je raam

Het idee is simpel: zet een knuffelbeer voor het raam van je huis. Mensen die even met hun kinderen naar buiten gaan hebben zo een leuke afleiding: zoek de beren!’, aldus de oproep op Facebook. Iedereen die een beer voor zijn of haar raam zet meldt zich aan bij facebook. Via de locatiekaart op de pagina zijn de geregistreerde leden zichtbaar. Zo kunnen de berenzoekers de beren vinden. Heel leuk is het om de beer een beetje te verstoppen.

Kinderen vinden het geweldig, zo blijkt uit de reacties. Het idee is gebaseerd op het prentenboek  ‘We gaan op berenjacht’,  van Michael Rosen en Helen Oxenbury.

Coronavirus

De berenjacht is vooral bedoeld voor kleine kinderen die vanwege het coronavirus veel binnen zitten en hun ouders. Zo hebben ze een doel bij het dagelijkse frisse neus halen, zolang dat nog is toegestaan.

Wie zich als lid aanmeldt, krijgt direct de oproep om wel de richtlijnen van het RIVM te volgen, dus niet met groepen op jacht te gaan. Dus niet in groepen, maar echt alleen met je eigen kinderen.

Kleurplaat

Op de facebookpagina is ook een kleurplaat te downloaden waarmee kinderen de gevonden beren kunnen inkleuren. Daardoor wordt de speurtocht extra leuk. In verschillende plaatsen en provincies zijn al aparte Berenjachtgroepen. Misschien ook iets voor Arnhem?

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden