Omgaan met borderline, een cursus voor familieleden in Arnhem

Foto: Indigo

Op dinsdag 7 april van 18.30-20.30 uur start de cursus Omgaan met Borderline. Deze is bedoeld voor familieleden en naast betrokkenen van mensen met een borderlinestoornis.

Tijdens de cursus wordt uitleg gegeven over het ziektebeeld, maar centraal staat het omgaan met borderline gedrag.

Handvatten voor effectiever gedrag

De cursus wordt door de deelnemers als positief en helpend ervaren. Het merendeel van de cursisten geeft aan dat de ervaren belasting als gevolg van het omgaan met borderline gedrag is afgenomen. Een citaat van een cursist tegen haar mede cursisten: ”Kunnen jullie je nog voorstellen hoe wij hier drie maanden geleden bij zaten?” Quote deelnemer: “Ik heb zelf handvatten voor effectiever gedrag gekregen. Mijn vrouw en ik delen veel meer inzichten dan tevoren en kunnen elkaar beter verstaan. De relatie met mijn dochter profiteert hiervan.”

Overbelasting voorkomen

Het contact tussen degene met borderline en familieleden (ouders, partner, broers / zussen) verloopt vaak moeizaam. Er is veel teleurstelling en frustratie aan beide kanten. Familieleden voelen zich soms uitgeput of wanhopig en machteloos. In de cursus leren familieleden, hoe het gedrag van degene met borderline hen beïnvloedt en hoe ze zich anders kunnen gedragen. Dit helpt familieleden om overbelasting te voorkomen, maar helpt ook degene met borderline.

Praktische informatie

Omgaan met Borderline is aangeboden door Indigo en bestaat uit acht bijeenkomsten van 18.30 tot 20.30 uur. Op dinsdag 7 april start de cursus bij minimaal 8 deelnemers. Inwoners van gemeente Arnhem, Duiven, Lingewaard en Rozendaal zijn welkom. De cursus vindt plaats op De Bramberg, Wagnerlaan 2, Arnhem.
Kosten voor deelname bedragen € 30,- (voor cursusmap en boek).
Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met het secretariaat telefoonnummer 026-3124483 of mail [email protected]

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden