Tot en met 5 april geen vaarvakanties met MPS de Zonnebloem

Foto: De Zonnebloem

Alle vaarvakanties van Vereniging de Zonnebloem komen tot en met 5 april te vervallen. Er zullen dan ook geen boten van de Zonnebloem vertrekken vanaf de Rijnkade.

Bij de Zonnebloem draait het om mensen met een lichamelijke beperking. De organisatie wil hen graag aangesloten houden bij de maatschappij door het bieden van sociale en recreatieve activiteiten. “De veiligheid en gezondheid van de deelnemers en vrijwilligers tijdens activiteiten vinden wij heel belangrijk. In het kader van COVID-19 (corona) volgen wij de richtlijnen van het RIVM (en eventueel de GGD). Nationale Vereniging de Zonnebloem heeft daarom besloten om voor de komende drie weken, tot en met 5 april, alle vakanties van de Zonnebloem te staken, zowel landvakanties in het hele land, als met het MPS, om de gezondheid van onze gasten, vrijwilligers en bemanning te waarborgen,” aldus een woordvoerder van de Zonnebloem.

Overige activiteiten afgeraden

Daarnaast raadt de organisatie haar afdelingen ten stelligste af om de komende drie weken nog activiteiten te organiseren, zoals uitstapjes, maar ook vergaderingen en zelfs huisbezoek. “Wel adviseren wij onze vrijwilligers om telefonisch contact te onderhouden met degene bij wie ze normaliter op huisbezoek gaan, om hen toch enigszins in verbinding te houden met de buitenwereld.”

Voor meer informatie: De Zonnebloem

Nationale Vereniging de Zonnebloem

De Zonnebloem verrijkt de levens van meer dan 100.000 mensen met een lichamelijke beperking. Al meer dan zeventig jaar maakt de vereniging bezoeken aan huis, dagjes uit en aangepaste vakanties mogelijk. De 33.000 vrijwilligers zijn actief in vrijwel elke wijk, dorp en stad van Nederland. De Zonnebloem streeft naar een samenleving, waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. De Zonnebloem zegt niet voor niets: “Er kan zoveel meer dan je denkt.”

 


Bijlagen
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden