Lezing: ‘Bewustwording bewegen en ademen’

Foto: Theater het Hof

Dinsdag 10 maart spreekt Robin Captijn in het Spiritueel Café Arnhem. Hij geeft een interactieve lezing over bewust ademen en bewust bewegen. Hoe doe je dat?

Wie bewust of mindfull beweegt komt uit zijn onbewuste vlucht- en vechtgedrag. Bewust bewegen is gericht op ontspanning van spieren, gewrichten én geest. In het Westen maken wij niet meer optimaal gebruik van onze gewrichten.

Twee- en driedimensionale bewegingen

Het enkelgewricht wordt bijvoorbeeld door het dragen van schoenen verkeerd gebruikt. We buigen onze knieën en ellebogen nauwelijks of op een verkeerde manier. Pas je de bewegingen driedimensionaal toe, dan komt er rust. Fysiek én mentaal. Tijdens de interactieve lezing legt Robin uit hoe je driedimensionaal bewegen in het dagelijks leven toe kunt passen.Theater het Hof

Zonder beperking bewegen

De bewegingen zijn niet nieuw, maar de wijze waarop je ze bij Captijn uitvoert wel. Volgens hem is het zo dat als je spieren weer de juiste spanning aannemen, dan zal je je ook weer gedragen voelen. Dat gebeurt zowel fysiek als mentaal. Dan kunnen je gewrichten zonder beperking bewegen.

Ademstops

Wie bewust beweegt, gaat ook bewuster ademhalen. In elk geval ontstaat er inzicht. Dit inzicht toont dat we ademstops creëren. Ook dat we vooral ademen via onze mond, in plaats van door onze neus. Hierdoor ontstaat dat vlucht- en vechtgedrag. Wie zich bewust is van het proces, kan dit doorbreken. Ook dit komt tijdens de interactieve lezing aan bod.

Voordelen van bewustwording

-Concentratie neemt toe
-Kort ziekteverzuim neemt af
-Communicatie algemeen en onderling verbetert
-Lichaamshouding verbetert

Over Robin Captijn

Robin Captijn is holistisch voetspecialist-therapeut. Hij wil iedereen in beweging brengen door in contact met de aarde de voorvoet weer actief te maken. Interesse? Kom luisteren en pas zijn advies direct in de praktijk toe.

Info en aanmelden

De lezing ‘Bewustwording bewegen en ’t ademen op zich’ is van 20.00 tot 22.00 uur in Theater het Hof aan de Boekhorstenstraat 58.
Reserveren kan hier.
De toegang is €15,- of €5,- met een Gelrepas.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden