Café Ethique over onzekerheid in Het Colofon op 28 november

Foto: Pixabay

Op donderdag 28 november 2019 organiseert Ziekenhuis Rijnstate een Café Ethique over het onderwerp onzekerheid. De avond vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur in boekhandel Het Colofon.

Café Ethique is een laagdrempelige bijeenkomst over ethisch dilemma. Iedereen is welkom om mee te denken en mee te praten.

Iedereen kan onzeker zijn

Mensen hebben liever zekerheid dan onzekerheid. Maar onzekerheid is onderdeel van ieders leven en werk. Een patiënt of naaste kan onzeker zijn, maar ook een zorgverlener kan onzeker zijn.

Onder leiding van een gespreksleider moreel beraad gaat het gesprek over onzekerheid. Er wordt aandacht besteed aan de vragen: Hoe gaan we als arts, patiënt en naasten om met onzekerheid? Welke morele waarden spelen hierbij een rol?

Poëzie en muziek

Te gast is dichteres Kreek Daey Ouwens. Ze leest voor uit eigen werk. Kreek Daey Ouwens ontving in 2013 de Leo Herberghs-poëzieprijs. Haar bundel De achterkant werd genomineerd voor de VSB . De poëzie wordt muzikaal omlijst door Angeline van Doveren, ziekenhuis ethicus bij Rijnstate.

Voor iedereen

Het Café Ethique vindt plaats op donderdag 28 november van 19.00 tot 21.00 uur in boekhandel Het Colofon op de Bakkerstraat 56.

Het Café Ethique is voor iedereen. Of iemand nu zorgprofessional, (ex)patiënt, mantelzorger of belangstellende is die graag meepraat over het thema onzekerheid. Iedereen is van harte welkom. Aanmelden kan hier of door een e-mail te sturen naar [email protected]. De toegang is gratis.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden