Stoptober: Stop jij ook met roken?

Foto: Arnhem Nieuws/iStock

28 dagen niet roken. Voor sommigen klinkt het als een peulenschil, voor anderen is het hard bikkelen. Doe mee met Stoptober en ervaar het zelf.

Oktober staat al jaren in het teken van stoppen met roken. 28 dagen lang geen sigaret aanraken en het daarna hopelijk vol blijven houden. In alle jaren dat dit wordt georganiseerd hebben al 275.000 rokers bewezen dat het werkt. Door het met z’n allen tegelijk aan te pakken wordt het minder zwaar dan wanneer je er alleen voor staat.

28 dagen

28 dagen niet roken lijkt weinig. Maar uit onderzoek blijkt dat het werkt. 28 dagen is net lang genoeg om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken. De meeste ontwenningsverschijnselen zijn dan namelijk achter de rug. Het wordt dus alleen maar makkelijker na Stoptober.

Als je meedoet aan Stoptober heb je vijf keer meer kans om definitief te stoppen. Uit onderzoek van het AMC is gebleken dat zo’n 70 procent van de Stoptober-deelnemers het vol bleef houden na oktober. En bijna de helft is drie maanden later nog steeds sigaret-vrij.

Handen ineen

Stoptober is een gezamenlijk initiatief van verschillende stichtingen. Samen zorgen zij voor een rook-vrije en gezonde wereld. Jaren geleden hebben KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), het Trimbos-Instituut, GGD GHOR Nederland en Aliantie Nederland Rookvrij de handen ineen geslagen. En wat een succes is het! Doe je ook mee?

Kijk voor meer informatie op www.stoptober.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden