Informatieochtend hersenletsel in Het Dorp op 5 oktober

Foto: pixabay

Op zaterdag 5 oktober van 10.00 tot 12.00 uur organiseert het Regionaal Expertisecentrum NAH (niet-aangeboren hersenletsel) Arnhem een informatieochtend in Het Dorp.

De inloopochtend is voor iedereen die met de gevolgen van hersenletsel te maken heeft.

Leren omgaan met hersenletsel

Jaarlijks lopen naar schatting 140.000 mensen hersenletsel op. Dit komt door ziektes of ongelukken. Er zijn goede programma’s om mensen met dit NAH te leren omgaan met hun beperkingen. Helaas zijn die vaak onbekend, ook bij verwijzers.

Voor mensen die hersenletsel oplopen verandert het leven definitief. Na de revalidatie komt het moeilijkste: leren omgaan met de veranderingen. Mensen met NAH hebben vaak last van vergeetachtigheid en vermoeidheid. Zij kunnen ook, bijvoorbeeld, de weg niet meer vinden. Of ze komen moeilijk uit hun woorden, zijn prikkelbaar, hebben concentratieproblemen en reageren anders op emoties.

Informatieochtend

Om die onbekendheid weg te nemen voor getroffenen, hun netwerk, maar ook zorgprofessionals (verwijzers), vindt een informatieochtend plaats in Het Dorp. In verschillende ruimtes wordt er door een behandelaar uitleg gegeven over het behandelprogramma van Hersenz. Ervaringsdeskundigen vertellen hoe zij in de praktijk omgaan met hersenletsel. En er is aandacht voor werken met hersenletsel. Patiëntenvereniging Hersenletsel is ook aanwezig.

Hersenz Jong

Speciaal voor jongeren die hersenletsel oplopen is het Regionaal Expertisecentrum Arnhem met een nieuw behandelprogramma gestart. Dit programma bestaat uit twee delen en is gericht op mensen tussen de 18 en 30 jaar. Meer weten over Hersenz Jong? De behandelaren vertellen je alles over de inhoud op zaterdag 5 oktober.

Expertisecentra NAH

Zorgorganisatie Siza biedt Hersenz-behandeltrajecten aan. Inmiddels heeft zij zes regionale expertisecentra NAH. Daar kunnen mensen met NAH behandelingen volgen in groepsverband en individueel. Deelnemers leren omgaan met veranderingen, grip krijgen op energie en plannen en organiseren. Ook is er aandacht voor het geheugen en verliesverwerking. Een vijfde module is bedoeld voor de partners van mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Cognitief trainers helpen de deelnemers het geleerde thuis in de praktijk in te zetten.

Kom ook!

Mensen met NAH, hun naasten en zorgprofessionals zijn van harte welkom op zaterdag 5 oktober van 10.00 tot 12.00 uur op de Jachthoornlaan 1 in   Arnhem. Contactpersonen zijn cognitieve trainers Ine Peters (06-13321072) en Irene Evenhuis (06-13602715).

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden