Rijnstate organiseert ethisch café in Velp

Foto: Rijnstate.nl

Op dinsdag 17 september organiseert Rijnstate een Café Ethique over moreel beraad in de gezondheidszorg. De avond vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur in Boekhandel Jansen & de Feijter in Velp.

Café Ethique, een initiatief van Rijnstate, is een laagdrempelige bijeenkomst over een ethisch dilemma rond ziekte en gezondheid. Iedereen is welkom om mee te denken en mee te praten!

Ethische vragen

Moreel beraad is een groepsgesprek over een ethische vraag. Die vraag wordt door een van de deelnemers aan de groep voorgelegd. Vervolgens gaan de deelnemers op gestructureerde wijze ermee aan de slag. Bij Rijnstate hebben we al jaren ervaring met moreel beraad. Dat is mede mogelijk door onze intern opgeleide gespreksleiders.

Programma 17 september

We beginnen met een korte theoretische inleiding over moreel beraad. Welke methode gebruiken we bij Rijnstate? Wat zijn de do’s en don’ts? Wat is een goede ethische vraag? Daarna gaan we een moreel beraad houden. Hierin vormt een ethische vraag van iemand uit het publiek het uitgangspunt.

U krijgt in dit Café Ethique de gelegenheid zelf te ervaren hoe het moreel beraad in zijn werk gaat. Inleider en gespreksleider is Angeline van Doveren, ziekenhuisethicus bij Rijnstate.

Voor wie?

Het Café Ethique is voor iedereen die graag meepraat over dit onderwerp. Of u nu zorgprofessional, (ex-)patiënt, mantelzorger of belangstellende bent.

Aanmelden kan via www.rijnstate.nl/agenda of door een e-mail te sturen naar [email protected]. De toegang is gratis.

Waar en wanneer?

  • Datum:            Dinsdag 17 september 2019, 19.00 tot 21.00 uur
  • Locatie:           Boekhandel Jansen & de Feijter Emmastraat 6  6881 ST Velp
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden