Dag van de Arnhemse Geschiedenis boordevol activiteiten op 16 en 17 oktober

Foto: Gelders Archief

De dag van de Arnhemse Geschiedenis biedt niet één maar twee dagen interessante activiteiten voor alle leeftijden. Op zaterdag 16 en zondag 17 oktober kunnen bezoekers horen, zien en beleven hoe het vroeger in Arnhem was.

Er zijn activiteiten in onder meer Meinerswijk, Focus, Rozet, de Eusebius en de Stadskelders. Het thema van 2021 is Aan het werk.

Opening in FocusDag van de arnhemse Geschiedenis

Het weekend wordt op 16 oktober om 10.30 uur geopend met een event in Focus Filmtheater. Wethouder Bob Roelofs gaat met twee specialisten in gesprek over de vraag hoe het verleden aanleiding kan zijn het heden te onderzoeken en te duiden. Als mooi voorbeeld hiervan wordt een korte dansfilm vertoond uit het muziektheaterspektakel Op Het Puin, een bijzonder project dat is genomineerd voor diverse prijzen.

Rozet

In Rozet gaan bezoekers met elkaar in gesprek over de betekenis van het wel of niet hebben van werk. Even verderop in de Historische Kelders is een pop-up tentoonstelling ingericht over 775 jaar zorg en huisvesting in de Driegasthuizen Groep. Arbeidsmigratie in de jaren vijftig, zestig en zeventig staat centraal in een lezing in Rozet. Wat is er bekend over arbeidsmigratie in Arnhem en wat zijn de verhalen van deze arbeiders?

Dag van de Arnhemse GeschiedenisFamilieactiviteiten

Er zijn ook verschillende familieactiviteiten zoals het zoeken naar sporen van de oorlog rondom de Rijnbrug. Tijdens de Romeinse middag in Meinerswijk kunnen bezoekers ervaren hoe een Romeinse soldaat sliep, kookte of naar het toilet ging. Er zijn rondleidingen, Romeinse kinderspelen en een markt met Romeinse kruiden en snacks.
Speciaal voor gezinnen organiseert Rozet een aantal activiteiten zoals een workshop over het maken van kleding en in de digitale scheurkalender op het digibord in het Erfgoedcentrum ontdek je twaalf spannende onderwerpen uit de geschiedenis van Arnhem.

Arnhems  Buiten

Mensen met interesse in oude industrie en architectuur kunnen meedoen aan een wandeling over het terrein van Arnhems Buiten. Dat is het voormalig landgoed Den Brink en KEMA-terrein, waar landschap, erfgoed en innovatie elkaar ontmoeten.
Alle activiteiten zijn gratis, voor de meeste activiteiten is het wel nodig om je vooraf aan te melden.
Kijk voor alle activiteiten op www.dagvandearnhemsegeschiedenis.nl.

Samenwerking

De DAG is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis, het grootste historische evenement van Nederland. De DAG wordt georganiseerd door: Arnhems Historisch Genootschap Prodesse Conamur, Rozet, ‘t Gilde Stadswandelingen, AWN, Historische Kring Elden, Biologische Tuinbouwvereniging Elderveld, DrieGasthuizenGroep, Museum Arnhem, Airborne Museum Hartenstein, Eusebiuskerk, Muziektheater De Plaats, Museum Bronbeek, D3rde Verdieping, Archeohotspot Arnhem, Focus Filmtheater, Erfgoed Gelderland en HAN Lerarenopleiding Geschiedenis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen