Fred Bosman ontvangt Koninklijke Onderscheiding van burgemeester Marcouch

Foto: Gemeente Arnhem

Tijdens een feestelijke afscheidsbijeenkomst zondagochtend werd Fred Bosman door de burgemeester verrast met een Koninklijke Onderscheiding. De heer Bosman bekleedde sinds 1972 verschillende vrijwillige functies bij de Protestante Gemeente Schaarsbergen en haar voorgangers.

Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn vijftigjarige inzet bij de Protestantse Gemeente Schaarsbergen.

Hoeksteen

De heer Bosman bekleedde sinds 1972 verschillende vrijwillige functies bij de Protestante Gemeente Schaarsbergen en haar voorgangers. Al die jaren is hij een veelzijdige en betrokken vrijwilliger geweest. Zo was hij scriba (secretaris van de kerkenraad), daarmee vormde hij een belangrijke schakel tussen kerkbestuur, leden en predikant. Ook was hij actief als organisator van jeugdactiviteiten, ouderling, diaken en voorzitter van de kerkenraad.
Burgemeester Ahmed Marcouch: “Vrijwilligers als de heer Bosman zijn bijzonder, al vijftig jaar lang kan zijn kerk op hem rekenen. Voor zijn geloofsgemeenschap is hij al die jaren een fundament geweest waarop zij tot grote hoogte konden springen. Zoals onze Arnhemse vrijwilligers onze stad de hoogte in helpen en haar altijd weer opvangen. Zonder onze vrijwilligers zijn onze kerken, moskeeën, verengingen en scholen nergens. Laten wij hen koesteren!”

Afscheid

De heer Bosman blijft betrokken bij zijn geloofsgemeenschap, maar doet dit jaar een stapje terug. Hij werd afgelopen zondag tijdens een speciale afscheidsbijeenkomst in het Dorpshuis achter zijn vertrouwde kerk in Schaarsbergen in het zonnetje gezet. Arnhemmers die zich gedurende een lange periode hebben ingezet voor de samenleving komen in aanmerking voor een Koninklijke Onderscheiding. Meer informatie is te lezen op www.arnhem.nl/lintje.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen