Vrijwilligersvacature van de week: Lid Adviesraad Werk en Inkomen (ondersteuning)

Foto: Adviesraad

Wat is dat, Adviesraad Werk en Inkomen? Elke gemeente heeft een onafhankelijk (!) platform van vrijwilligers die de burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd adviseren op beleid, en signalen uit de samenleving afgeven.

Die vrijwilligers zijn wij. Er twee adviesraden: Jeugd/Wmo en Werk en Inkomen. Deze vacature betreft de Adviesraad Werk en Inkomen (werk, armoede, schulden en inburgeraars).

Gewone, positieve, betrokken mensen

Voor de werkgroep Inkomen (ondersteuning: armoede/schulden, inburgeraars) zoeken we nieuwe leden die onafhankelijk zijn, initiatiefrijk, oplossingsgericht, teamspeler en vanuit algemeen belang kunnen denken. Een ondernemersachtergrond of (ervaring met) (im)migranten is een plus. Wij zijn gewone, positieve, betrokken mensen met heel verschillende achtergronden uit de Arnhemse samenleving die ‘Het Arnhemse’ een beetje mooier willen maken voor iedereen. Doe met ons mee.

Maatschappelijk betrokken Arnhemmer

Zie jij in je omgeving ook waar het beter kan voor alle inwoners van Arnhem? Wil je als maatschappelijk betrokken Arnhemmer ook het welzijn van iedereen bevorderen? En ben je een stevige persoonlijkheid die vier tot zes uur per week beschikbaar is? Neem dan contact met ons op om te solliciteren als lid van onze Adviesraad. We kunnen dan meer info sturen en onze wederzijdse mogelijkheden onderzoeken. We kijken uit naar je reactie.

Persoonlijke kwaliteiten zijn belangrijker dan opleidingvrijwilligersvacature

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig? Persoonlijke kwaliteiten zijn belangrijker dan opleiding. Voorop staan goed kunnen luisteren en communiceren, initiatiefrijk zijn, open met mensen van allerlei achtergronden kunnen omgaan, lef en een beetje relativeringsvermogen en gevoel voor humor maken het af. 🙂 Een achtergrond als ondernemer of (netwerk met) inburgeraars en (im)migranten zou erg goed van pas komen.

Wat doe je?

Als lid van de Adviesraad signaleer je knelpunten die je in je omgeving tegenkomt op het gebied van werk en inkomen (sondersteuning) die je kunt terugkoppelen naar de beleidsondersteuners van de gemeente Arnhem. Zowel gevraagd als ongevraagd advies geven op beleid is daarnaast ook een taak van de AR. Het geeft een kick als adviezen (gedeeltelijk) opgepakt en geïmplementeerd worden. Samen kunnen we zo een positieve impact maken op de levens van alle (kwetsbare) Arnhemmers.

Interesse?

Neem contact op met Nanda Bakker, tel.: 0617591582. of via [email protected].

Informatie over andere vrijwilligersvacatures

Kijk naar de website: www.vrijwilligerscentralearnhem.nl  Daar vind je onder andere een vacaturebank met een overzicht van de vacatures in Arnhem en omgeving. Vrijwilligerscentrale Arnhem, voor al jouw vragen over vrijwilligerswerk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen