Westervoortsedijk nog één keer afgesloten 2 en 3 juli

Foto: Geldersarchief

In het weekend van 2 en 3 juli wordt de Westervoortsedijk nog één keer afgesloten. Dan wordt de laatste laag asfalt aangebracht.

Maandagmorgen zijn alle grote werkzaamheden afgerond en de wegen weer volledig bruikbaar.

Bereikbaarheid

Ruim een half jaar is eraan gewerkt, maar na het weekend zijn de Westervoortsedijk, de Zevenaarseweg en de Oude Zevenaarseweg weer als nieuw. De wegen zijn opnieuw geasfalteerd en de fietspaden zijn een stuk breder gemaakt.
Op de Westervoortsedijk is een busbaan aangelegd, zodat de bus er in de toekomst ongestoord kan doorrijden. De bereikbaarheid van Arnhem krijgt hierdoor een flinke oppepper, in het bijzonder de bedrijventerreinen langs de Westervoortsedijk.

Laatste loodjes

In het weekend van 2 en 3 juli wordt de Westervoortsedijk nog één keer afgesloten. Dan wordt de laatste laag asfalt aangebracht. Maandagmorgen zijn alle grote werkzaamheden afgerond en de wegen weer volledig bruikbaar. Er resteren dan alleen nog enkele afrondende klussen, die geen verkeershinder geven. Het was belangrijk om deze planning te halen, met het oog op de komende afsluiting van de John Frostbrug. Deze wordt vanaf 23 juli afgesloten voor auto’s en kan dan alleen nog maar door fietsers en voetgangers gebruikt worden.

  • 23 mei tot en met 1 juli wordt het oude fietspad opgebroken en de aansluiting gemaakt met het nieuwe fietspad. De rijbaan is dan nog afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers rijden in deze fase op de rijbaan.
  • Op 1 juli vanaf 19:00 uur tot 2 juli 19:00 uur wordt de definitieve rijbaan tussen de Zevenaarseweg en de Driepoortenweg gemaakt. Het verkeer rijdt dan in twee richtingen over de zuidelijke rijbaan.
  • Op 2 juli vanaf 19:00 uur tot en met maandag 3 juli 19:00 uur is de Westervoortsedijk afgesloten voor doorgaand verkeer. Alleen de Simon Stevinweg is in twee richtingen bereikbaar.

Arnhem beter bereikbaar

“Mooi dat deze klus binnen de planning is afgewerkt,” aldus wethouder mobiliteit Nermina Kundić. “Dit is een belangrijke verbinding van Arnhem met De Liemers. Voor de auto, maar vooral ook voor bus en fiets. Nu is er ruim baan voor de bus en fiets richting Westervoort, Duiven en Zevenaar. Op die manier dragen we bij aan een schone en duurzame bereikbaarheid van de stad.”

Hoogwaardige bus- en fietsroutes

De buslijnen naar Westervoort hadden in het verleden, zeker in de spits, vaak te maken met files. De nieuwe busbaan stad uitwaarts maakt daar nu een einde aan. Het is de bedoeling dat buslijn 60 tussen de Liemers en Arnhem vanaf december ook over deze busbaan gaat rijden. Op termijn wordt dit een HOV-buslijn, een comfortabele, snelle busverbinding (HOV: Hoogwaardig Openbaar Vervoer).
Op de Oude Zevenaarseweg is het fietspad opgewaardeerd naar het niveau van een snelfietsroute. Dat betekent dat dit fietspad breder is gemaakt. De maximumsnelheid op de Oude Zevenaarseweg is verlaagd van 80 naar 60 km per uur. Hierdoor kon de weg worden versmald en is er ruimte voor het bredere fietspad en voor extra brede bermen met bomen. De snelfietsroute van en naar Westervoort, Duiven en Zevenaar is nu verbonden met Arnhem en is het nog aantrekkelijker om met de fiets te gaan.

Kosten

De kosten waren circa €8 miljoen, waarvan de provincie Gelderland €5,5 miljoen voor zijn rekening neemt. Gedeputeerde openbaar vervoer Jan van der Meer: “We hebben hieraan graag bijgedragen. Zo bevorderen we gezamenlijk een duurzamere regionale bereikbaarheid. En we vertrouwen erop dat het nieuwe fietspad mensen gaat verleiden om vaker op de fiets te stappen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen