Zilveren Stadspenning voor Martien Louwers en Roeland van der Zee

Foto: Gemeente Arnhem

Martien Louwers en Roeland van der Zee ontvingen deze week uit handen van burgemeester Ahmed Marcouch de Zilveren Stadspenning. Beiden hebben veel voor Arnhem betekend.

Eerst jarenlang vanuit de gemeenteraad en de laatste vier jaar als wethouder. Louwers en Van der Zee namen deze week afscheid. Zij werden bij die gelegenheid toegesproken door de burgemeester en ontvingen het zilveren eremetaal.

Louwers

Martien Louwers zat van 2006 tot 2018 in de gemeenteraad voor de Partij van de Arbeid, waarvan acht jaar als fractievoorzitter. Van 2018 tot 2022 was zij wethouder. In haar portefeuille had zij onder andere Werk en Inkomen, Schulddienstverlening en Wijken. Zij bereikte een doorbraak waar het gaat om het aan werk helpen van mensen uit de bijstand.
Burgemeester Marcouch sprak in zijn toespraak vol lof over de grote betrokkenheid van Louwers en de wijze waarop zij altijd oog had en klaar stond voor mensen die het in de samenleving moeilijk hebben.

Van der ZeeStadspenning

Roeland van der Zee was 2006 tot 2018 voor de VVD lid van de Arnhemse gemeenteraad. Van 2018 tot 2022 was hij als wethouder onder andere verantwoordelijk voor de portefeuilles Zorg en Mobiliteit. Hij slaagde er in grip te krijgen de zorgkosten in een periode waarin dit een grote uitdaging was. Burgemeester Marcouch roemde onder andere de enorme dossierkennis van Van der Zee.

Zilveren Stadspenning

De Zilveren Stadspenning wordt uitgereikt aan mensen die zich zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad. Voor bestuurlijke functies is onder andere opgenomen dat de Zilveren Stadspenning wordt uitgereikt wanneer iemand minimaal zestien jaar actief is geweest voor het gemeentebestuur van Arnhem.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen