Kom op 20 januari naar de jongeren-inspiratieavond

Foto: Arnhem Klimaatbestendig

Wil jij meer inspraak over hoe Arnhem zich klaar maakt voor de toekomst? Ga dan in gesprek tijdens de inspiratieavond van de gemeente over hoe jouw stad omgaat met thema’s als duurzaamheid en groene energie, maar ook hoe toegankelijk de stad is voor jongeren, zoals huisvesting en openbaar vervoer.

Samen met andere jongeren kan je jouw mening kenbaar maken (of juist vragen stellen) aan onder andere wethouder Bouwkamp en verschillende lokale politici. Groene Organisaties als Klimaatbestendig Arnhem en JongRes (groene energie) schuiven ook aan.

Het beginjongeren-informatieavond

De avond begint om 19.15 met een introductie van Floor Hogenhout. Zij is zelf als drieentwintigjarige al actief in de politiek voor PVdD en verteld waarom ze dit doet en hoe dat voor haar is. Ook zal ze kort vertellen over hoe lokale politiek werkt en waarom het belangrijk is voor jongeren om van zich te laten horen.

Hierna

Hierna wordt de groep gedeeld op in vier thema’s waarin je met elkaar in gesprek gaat:

  • Jong in Arnhem
    Hoe zou de gemeente moeten omgaan met thema’s als woningnood en openbaar vervoer?
  • Schone energie en klimaatverandering
    Hoe en waar kunnen we in Arnhem volgens jou het beste schone energie opwekken?
  • Arnhem klimaatbestendig?
    Is Arnhem hittebestendig? Of al klaar voor de verwachte wateroverlast? Ga in gesprek over de aanpak die jou het meest aanspreekt.
  • Groene stad
    Hoe kan Arnhem meer biodiversiteit ontwikkelen en hoe belangrijk is natuur in de stad?

Na de pauze begint de twee gespreksronde met een nieuw thema. Waarna iedereen de avond gezamenlijk afsluit en er ruimte is om na te praten.

Aanmelden

Dus ben jij tussen de achttien en zevenentwintig en woon je in de gemeente Arnhem? Meld je dan aan via: natuurenmilieugelderland.nl/evenement/jongeren-inspiratie-avond-voor-een-duurzaam-arnhem.
Voor opmerkingen of vragen kan je mailen naar [email protected] onder vermelding van inspiratieavond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen