FIFA-toernooi voor Arnhemse jeugd

Foto: FIFA 22

Vanwege de coronamaatregelen is de kerstvakantie ineens een week langer geworden voor kinderen en jongeren. De KNVB en eMense hebben daarom het Eindbazentoernooi in het leven geroepen: een FIFA-toernooi dat kinderen en jongeren vanuit huis kunnen spelen op oudjaarsdag.

Het toernooi vindt in veel gemeenten in Nederlands plaats. Ook gemeente Arnhem doet mee aan dit initiatief om de jeugd meer plezier te gunnen op oudjaarsdag.

FIFA-toernooi EindbazentoernooiFIFA toernooi

De coronamaatregelen raken meerdere doelgroepen, zo ook kinderen en jongeren. Jan van Dellen, wethouder Sport: “De coronamaatregelen raken de jeugd diep. We zien onze kinderen graag veel buiten spelen, maar nu fysiek samenkomen niet kan willen we Arnhemse jongeren toch iets bieden om naar uit te kijken. Het is mooi om te zien dat meerdere gemeentes dit FIFA-toernooi op Oudjaarsdag onder de aandacht brengen, zodat er een grote opkomst zal zijn voor de jeugd. We hopen dat dit, samen met de vele andere activiteiten die de komende weken in samenwerking met jongerenwerk en Sportbedrijf Arnhem worden georganiseerd, de kerstvakantie toch iets leuker maakt. Ik verwacht een geslaagd toernooi! Ontzettend gaaf initiatief!’’

Gratis

Het toernooi wordt gehost door E-sporter en YouTuber Koen Weijland. Het FIFA-toernooi is geheel gratis. Arnhemse kinderen en jongeren kunnen zich inschrijven via deze link: https://forms.gle/2YcF7hW3DHnNF9hr8.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen