Jan Herman de Baas tijdelijk gemeentesecretaris gemeente Arnhem

Foto: College B en W 2019

Jan Herman de Baas (1961) wordt tijdelijk gemeentesecretaris/ algemeen directeur van de gemeente Arnhem. Hij begint op 15 juni en zal werkzaam zijn bij de gemeente tot de functie definitief wordt ingevuld.

Het college van burgemeester en wethouders ziet in De Baas een ervaren gemeentesecretaris/ algemeen directeur, die bekend is met de gemeente Arnhem en de regio.

Eerste adviseur van het college van burgemeester en wethouders gemeentesecretaris

De gemeentesecretaris is eerste adviseur van het college van burgemeester en wethouders en algemeen directeur van de ambtelijke organisatie. De Baas was eerder ook (interim) gemeentesecretaris bij diverse gemeenten en hij was interim provinciesecretaris van Zuid-Holland en Utrecht. Jan Herman de Baas: “Het doel is dat iedereen zich gewaardeerd voelt en zich kan ontwikkelen, in de stad en in de organisatie. Daar lever ik vanuit mijn rol graag een bijdrage aan.”

Benoeming op interim-basis

Het college kiest voor deze benoeming op interim-basis om de continuïteit in de organisatie te borgen en ruimte te creëren voor een zorgvuldige wervingsprocedure voor de definitieve benoeming. Uitgangspunt hiervoor is de ambitie om ook in de functies voor de ambtelijke top een afspiegeling te zijn van de stad als het gaat om mensen met een niet-westerse achtergrond en mensen met een (arbeids)beperking.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden