Onderzoek jonge kinderen met beperking, achterstand of chronische ziekte

Foto: Pixabay

Gemeente Arnhem vindt het als  belangrijk dat alle Arnhemse kinderen zich goed kunnen ontwikkelen. Ook kinderen met een beperking, ontwikkelingsachterstand of chronische ziekte.

De ontwikkeling van kinderen begint al voordat zij naar de basisschool gaan.

Onderzoek doen

Op dit moment doet de gemeente een onderzoek. Zij kijkt naar hoe kinderen tussen de nul en vier jaar met een beperking, ontwikkelingsachterstand of chronische ziekte opgroeien. Als jij een ouder bent van een kind die dit heeft, dan hoort de gemeente graag hoe jij denkt over het opgroeien van jouw kind. En wat jouw ervaringen zijn met de mogelijkheden van (voorschoolse) opvang en ondersteuning. Ook als jouw kind op dit moment ouder is dan vier jaar, hoort de gemeente graag jouw ervaringen van de periode waarin jouw kind tussen de nul en vier jaar oud was.

Graag jouw mening laten horenvoorschoolse kinderen

In Arnhem wonen mensen met allerlei verschillende achtergronden. Het lukt de gemeente niet altijd om alle groepen inwoners te bereiken. Voor dit thema zoekt zij contact met ouders met een achtergrond uit landen in Afrika, Azië, Zuid-Amerika of Turkije die een kind hebben met een beperking, ontwikkelingsachterstand of chronische ziekte. De gemeente heeft al een beeld van de ervaringen van ouders die een andere achtergrond hebben dan de landen in deze werelddelen.
Bent jij in Nederland geboren en opgegroeid, maar zijn jouw ouders geboren in één van deze werelddelen of landen? Of ben jij naar Nederland gekomen vanuit één van die landen? Dan hoort de gemeente graag jouw mening over de mogelijkheden van opvang en ondersteuning voor jouw kind.

voorschoolse kinderenWe willen leren van jouw verhaal

Wil je jouw ervaringen delen? Dat kan anoniem. Het gesprek duurt ongeveer één uur en vindt plaats via de telefoon, online of op een plek in Arnhem. Er wordt  rekening gehouden met de Corona-maatregelen. Wanneer nodig, kan de gemeente  jou helpen met een tolk of andere hulpmiddelen.
De gemeente gebruikt alle ervaringen om te zien waar zij zaken kunnen verbeteren. Het doel is de ontwikkelingskansen te verbeteren van jonge kinderen met een beperking, ontwikkelingsachterstand of chronische ziekte.

Aanmelden en vragen

Wil je meewerken aan het onderzoek? Je kunt je dan aanmelden bij de onderzoeker Dana Hoitink. Zij voert het onderzoek vanuit de Universiteit Utrecht uit. Ook voor vragen kun je contact met haar opnemen. Dit kan via email [email protected] of telefonisch 026 – 377 4808.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen