Onafhankelijk onderzoek naar inclusiviteitsrapport gemeente

Foto: Gemeente Arnhem

Het bureau Strated Consulting uit Rotterdam gaat het onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de gang van zaken inzake het inclusiviteitsrapport dat de Universiteit van Tilburg heeft uitgevoerd.

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdag 8 december bekendgemaakt. Het onderzoeksrapport moet eind januari 2021 zijn afgerond.

Inclusiviteitsonderzoek

Het onderzoek naar de gang van zaken rond het inclusiviteitsrapport werd door het college op 29 november aangekondigd. Aanleiding voor het onderzoek was het gesprek dat wethouder Van Dellen heeft gevoerd met professor Siebers van de Universiteit van Tilburg. Centraal in het onderzoek staan  de onderlinge communicatie tussen gemeente en universiteit van Tilburg en  de onderlinge informatieverstrekking binnen de gemeente, zowel ambtelijk als bestuurlijk, over het inclusiviteitsonderzoek.
Het onderzoek door Strated Consulting bestaat uit het voeren van deskresearch en het afnemen van interviews met direct betrokkenen. Uiteindelijk moet het leiden tot een onderzoeksrapport met concrete conclusies en aanbevelingen. De verwachting is dat het rapport eind januari 2021 kan worden afgerond.

Over Strated Consulting

Strated Consulting is een strategisch advies- en evaluatiebureau uit Rotterdam. Het bedrijf is met name actief in de (semi-)publieke sector.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden