Koninklijke Onderscheiding voor Guus van Kleef van Omroep Gelderland

Foto: Gemeente Arnhem

Guus van Kleef, directeur van Stichting Omroep Gelderland, werd vandaag verrast door burgemeester Ahmed Marcouch met het  bericht dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hem te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Van Kleef kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de regionale omroep en Omroep Gelderland in het bijzonder, en voor zijn grote maatschappelijke betrokkenheid.

Regionale omroep naar hoger niveau

Van Kleef werkt sinds 1997 bij Omroep Gelderland en is sinds 2002 directeur. Hij ontving de onderscheiding voor zijn inzet voor de bevordering van de regionale identiteit en samenwerking tussen lokale omroepen. Dankzij zijn bijdrage worden lokale omroepen in het algemeen en Omroep Gelderland in het bijzonder naar een hoger niveau gebracht. Samen met de provincie ontwikkelde Van Kleef succesvol Gelders Mediabeleid gericht op journalistieke samenwerking. Dit bleef ook landelijk niet onopgemerkt. Minister Slob noemde het zelfs ‘een voorbeeld voor andere regionale omroepen’. Ook zet Van Kleef zich ook landelijk niveau in voor de belangen van de publieke regionale omroepen.

Maatschappelijke betrokkenheid

Naast zijn grote inzet voor Omroep Gelderland en de regionale omroepen is Van Kleef zeer maatschappelijk betrokken. Zo zet hij zich in voor Stichting Kruispunt, Stichting Sonsbeek & State of Fashion en Stichting Halfvol. Daarnaast was hij van 2009 tot 2019 lid van de Raad van Toezicht en adviseur van het Nationaal Jeugdorkest. Burgemeester Ahmed Marcouch: ‘Door Arnhemmers als Guus van Kleef die met zijn grote hart geen ruimte onbenut laat om anderen te helpen, is Arnhem de stad waarvan wij zo houden. Want niet alleen de bijdrage van Van Kleef aan Omroep Gelderland en de regionale omroep is onmiskenbaar,ook onze Arnhemse samenleving gaat hem aan het hart. Hij is een verbinder, hij helpt waar hij kan en stimuleert anderen waar dat nodig is. Ik ben er trots op dat ik deze bijzondere Arnhemmer de Koninklijke Onderscheiding mag overhandigen.’

Vanwege de coronamaatregelen vond de uitreiking plaats in zeer kleine kring. Belangstellenden konden meekijken via een liveverbinding.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden