Parkeerapps nu ook te gebruiken in Arnhems gemeentelijke parkeergarages

Foto: Gemeente Arnhem

Vanaf 16 november werken de parkeerapps ook voor de drie gemeentelijke parkeergarages Musis, Centraal en Rozet. Betalen voor straatparkeren kon al langer.

Inmiddels wordt al zo’n zestig procent van de parkeerkosten via een parkeerapp betaald.

Gemak

Het gemak van zo’n app kun je dus vanaf nu ook in de parkeergarage ervaren. Betalen via een parkeerapp is simpel. Je rijdt de parkeergarage in en neemt een parkeerkaartje. Op dat moment is jouw kenteken geregistreerd. Je parkeert jouw auto en opent de parkeerapp. In de app zie je dan al dat je in de parkeergarage bent. Je hoeft dan alleen nog maar de parkeeractie te starten. Het hoeft niet meteen na het inrijden, maar in ieder geval voordat je wilt vertrekken. Bij het uitrijden wordt jouw kenteken herkend, gaat de slagboom open en kun je uitrijden.

Arnhem gastvrij

We doen er alles aan om een gastvrije stad te zijn,” zegt wethouder mobiliteit Roeland van der Zee. ‘”Daar hoort bij dat je het zo makkelijk mogelijk maakt om te parkeren en daarvoor af te rekenen. Het kon al op straat, het kan bij de Shop en Go parkeerplaatsen, nu kan het ook in de drie gemeentelijke parkeergarages.”
Het maakt niet uit welke parkeerapp je gebruikt. Voor straatparkeren werkt elke parkeerapp. Voor parkeren in de parkeergarages ook, behalve Yellowbrick. Deze app zal naar verwachting in de loop van 2021 ook bruikbaar zijn.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden